ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τσαβούσογλου-Κέρι συζήτησαν τους όρους έκδοσης του Γκιουλέν

Τσαβούσογλου-Κέρι συζήτησαν τους όρους έκδοσης του Γκιουλέν

Το περιεχόμενο της συζήτησης μεταξύ των δύο διπλωματών δεν έγινε γνωστό, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στο διπλωματικό σώμα της Άγκυρας, τα μηνύματα που έλαβε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ήταν «θετικά»

Τσαβούσογλου-Κέρι συζήτησαν τους όρους έκδοσης του Γκιουλέν
Τους όρους μίας ενδεχόμενης έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία
, συζήτησαν δια τηλεφώνου ο υπουργός Εξωτερικών της Άγκυρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι.

Η συνομιλία έλαβε χώρα ενόψει και της επίσκεψης του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα μεταβεί στην Τουρκία στις 24 Αυγούστου και θα είναι το πρώτο επίσημο ταξίδι Αμερικανού πολιτικού στην Τουρκία μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, λίγα μόλις 24ωρα μετά τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Κλείσιμο
Το περιεχόμενο της συζήτησης μεταξύ των δύο διπλωματών δεν έγινε γνωστό, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στο διπλωματικό σώμα της Άγκυρας, τα μηνύματα που έλαβε ο Τσαβούσογλου σχετικά με την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, ήταν «θετικά».

Τη Δευτέρα (15/8), οι
ΗΠΑ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο σχέδιο απομάκρυνσης των τζιχαντιστών από τα σύνορα της Τουρκίας, στη Συρία, ενώ ο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε πριν λίγα 24ωρα, πως Τουρκία και ΗΠΑ θα εργαστούν από κοινού για το ζήτημα της έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο, είχε κατακρίνει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για τη στάση τους μετά το πραξικόπημα και είχε αφήσει αιχμές για Αμερικανό στρατηγό, ότι βρίσκεται πίσω από το κίνημα εναντίον του, ζητώντας από την ηγεσία των ΗΠΑ να πάρουν σαφή θέση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης