Πόλη στη Γερμανία μετατρέπεται σε... αραβική συνοικία για πλούσιους τουρίστες

Πόλη στη Γερμανία μετατρέπεται σε... αραβική συνοικία για πλούσιους τουρίστες

Οι πρόσφυγες δοκιμάζουν μία ευχάριστη έκπληξη στην πόλη Γκάρμις στα σύνορα με την Αυστρία - Θαμώνες από τις πλούσιες αραβικές χώρες απολαμβάνουν τις διακοπές τους

Πόλη στη Γερμανία μετατρέπεται σε... αραβική συνοικία για πλούσιους τουρίστες
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τις χώρες της Μέσης Ανατολής δεν «κουβαλούν» μονάχα προβλήματα στις χώρες που μετακινούνται, αλλά και πολλά... χρήματα! Μία μικρή πόλη στη Γερμανία μετατράπηκε σε... αραβική συνοικία, προκειμένου να αποκομίσουν οι κάτοικοί της το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος.

Το εμπορικό δαιμόνιο των Γερμανών στην πόλη Γκάρμις, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ενώ σε άλλες περιοχές υπάρχουν αντιδράσεις και οι πρόσφυγες βρίσκονται στο επίκεντρο των διαμαρτυριών, στη μικρή αυτή πόλη έχουν αναδειχθεί στους κορυφαίους μοχλούς ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.



Οι μαντήλες και τα παραδοσιακά μουσουλμανικά ενδύματα, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τεχνολογία και τα iphones, είναι μία από τις καθημερινές εικόνες που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει στην Γκάρμις. Η αγορά της πόλης έχει γεμίσει από παραδοσιακά αραβικά καφέ, οι πινακίδες σε όλα σχεδόν τα καταστήματα είναι μεταφρασμένες και στα αραβικά, ενώ η παρουσία των ντόπιων έχει μπει πλέον σε δεύτερο ρόλο.
Κλείσιμο



Καταστήματα, εστιατόρια, καφέ και κάθε είδους μαγαζιά όχι μόνο δεν κλείνουν τις πόρτες τους, αλλά υποδέχονται με θέρμη τους πρόσφυγες, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως «τουρίστες» και έτσι αναφέρονται από τους ντόπιους, καθώς γνωρίζουν ότι δεν θα μείνουν μόνιμα εκεί.

Ωστόσο, η πόλη αυτή έχει γίνει ατραξιόν και γαι τους πραγματικούς τουρίστες από τις πλούσιες αραβικές πόλεις και ιδιαίτερα το Κουβέιτ, καθώς κάθε χρόνο συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες από την περιοχή. Με άλλα λόγια, οι πρόσφυγες που περνούν από το σημείο αισθάνονται σαν στο... σπίτι τους, γεγονός που τους προκαλεί μεγάλη έκπληξη.



Προκειμένου να διατηρήσουν τη βασική πηγή εσόδων τους, οι Γερμανοί έχουν τροποποιήσει τις υπηρεσίες τους, προσφέροντας τον καφέ με τον παραδοσιακό αραβικό τρόπο, ενώ στο μενού των εστιατορίων δεν υπάρχει χοιρινό κρέας. 

Οι πρόσφυγες που περνούν από εκεί εκδηλώνουν την έκπληξή τους, δεν λείπουν ωστόσο τα παράπονα από τους πραγματικούς τουρίστες Άραβες, οι οποίοι δηλώνουν απογοητευμένοι, καθώς ήθελαν να ζήσουν κάτι παραδοσιακό από τη Γερμανία και όχι να αντικρίσουν εικόνες ανάλογες με εκείνες του τόπου τους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης