Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αρνείται ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αρνείται ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα

Ο πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη καταφέρθηκε εναντίον του Μπαν Κι Μουν για τις δηλώσεις του στην Αργεντινή

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αρνείται ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα
Οι εικόνες χιλιάδων ανθρώπων να διασχίζουν τα σύνορα με την Κολομβία, προκειμένου να προμηθευτούν με τρόφιμα και φάρμακα δεν συνιστά ανθρωπιστική κρίση για τους συνεργάτες του Νίκολας Μαδούρο. Οι δεκάδες νεκροί από λεηλασίες και λιντσαρίσματα για ένα σακί αλεύρι, δεν συνιστά ανθρωπιστική κρίση γα τους συνεργάτες του Μαδούρο. Οι κραυγές αγωνίας του κόσμου «δεν βρίσκουμε τίποτα να φάμε», δεν συνιστά ανθρωπιστική κρίση για τον Μαδούρο και τους συνεργάτες του. Η παράνομη διαφυγή χιλιάδων ανθρώπων σε καθημερινή βάση προς την Κολομβία και τις άλλες γειτονικές χώρες, δεν συνιστούν ανθρωπιστική κρίση για την κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο.



Κλείσιμο
Ο πρέσβης της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη αρνήθηκε ότι στη χώρα του έχει ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση, λέγοντας πως «υπάρχουν προβλήματα, αλλά όχι κρίση» και βέβαια δεν αιτήθηκε βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα, η οποία ήταν πρόθυμη να συνεισφέρει. Ο Ραφαέλ Ραμίρεζ χαρακτήρισε «λάθος» τα σχόλια του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος είχε αναφερθεί τόσο σε «ανθρωπιστική κρίση» όσο και σε «πολιτική αστάθεια» στη χώρα της αμερικανικής ηπείρου.

Τα νούμερα ωστόσο, διαψεύδουν τον απεσταλμένο του Μαδούρο στον ΟΗΕ.
Το Σαββατοκύριακο, πάνω από 150.000 άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα με την Κολομβία, προκειμένου να βρουν τρόφιμα, φάρμακα και είδη υγιεινής, τα οποία ΔΕΝ υπάρχουν στη Βενεζουέλα.



Το άνοιγμα των συνόρων ανάμεσα στις δύο χώρες, πραγματοποιήθηκε μετά από συμφωνία των δύο κυβερνήσεων. Έναν χρόνο νωρίτερα, ο Νίκολας Μαδούρο είχε εντάξει την Κολομβία ανάμεσα στις χώρες που ευθύνονταν για το ξέσπασμα βίας στη χώρα του. Ο Μαδούρο είχε κατηγορήσει τη Δύση ότι προσπαθεί να τον καταστρέψει.

Ο Μπαν Κι Μουν πάντως, που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, δήλωσε σε ΜΜΕ της Αργεντινής ότι «αισθάνομαι μεγάλη ανησυχία για όσα συμβαίνουν στη χώρα, καθώς η ανθρωπιστική κρίση δημιουργήθηκε από πολιτικές αναταραχές».

Απαντώντας ο πρέσβης της Βενεζουέλας, Ραφαέλ Ραμίρεζ, είπε πως «έχουμε προβλήματα, αλλά σε καμία περίπτωση ανθρωπιστική κρίση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης