ΗΠΑ: Αυτός είναι ο πιθανός δολοφόνος του ιμάμη και του βοηθού του

ΗΠΑ: Αυτός είναι ο πιθανός δολοφόνος του ιμάμη και του βοηθού του

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έδωσε στη δημοσιότητα το σκίτσο του πιαθνού δράστη

ΗΠΑ: Αυτός είναι ο πιθανός δολοφόνος του ιμάμη και του βοηθού του
Το σκίτσο του πιθανού δολοφόνου που σκότωσε έναν ιμάμη και το βοηθό του έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Από τις περιγραφές που συγκέντρωσαν και τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας, η ειδική διεύθυνση κατάφερε και σχημάτισε πολύ γρήγορα μία εικόνα του πιθανού δράστη, ο οποίος αναζητείται για το θάνατο του 55χρονου Ιμάμη Μολάμα Ακόντζι και του 64χρονου βοηθού του, Τάρα Ούντιν
.

Σε δήλωσή του, ο αναπληρωτής επιθεωρητής, υπεύθυνος για την έρευνα, Χένριο Σάουτνερ, τόνισε πως «κανένα στοιχείο δεν μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δύο αυτές δολοφονίες αφορούσαν την πίστη των θυμάτων». Η κόρη του ιμάμη, Ναΐμα Ακόντζι, δήλωσε στις αρχές πως ο πατέρας της «δεν είχε διαφορές με κανέναν». Όπως έγινε γνωστό, οι δύο άνδρες είχαν πάνω τους περίπου 1.000 δολάρια, ωστόσο ο δράστης δεν αφαίρεσε τα χρήματα.

Κλείσιμο

Το χρονικό του εγκλήματος


Ο ύποπτος για την διάπραξη του εγκλήματος, ο οποίος διαφεύγει, πλησίασε τα δύο θύματά του από πίσω. Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν μετά τους πυροβολισμούς να απομακρύνεται από τον τόπο του εγκλήματος με ένα περίστροφο.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν την ώρα που έβγαιναν από το τέμενος Αλ Φούρκαν Τζέιμ Μάστζιντ μετά την προσευχή, με θρησκευτική ενδυμασία.

"Όταν ένας θρησκευτικός αξιωματούχος σκοτώνεται μέρα μεσημέρι στους δρόμους του Κουίνς, οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι ως κοινότητα και να αξιώσουμε δικαιοσύνη!", έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της συνοικίας στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης Έρικ Ούλρικ. Σύμφωνα με εικόνες που αναρτήθηκαν στο Twitter, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ κοντά στον τόπο του εγκλήματος, φωνάζοντας: "Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη".

"Φανταστείτε ο πατέρας σας να σκοτώνεται χωρίς λόγο (...) Όταν σιωπούμε επιτρέπουμε στα εγκλήματα αυτά να συνεχίζονται", δήλωσε παράλληλα η Άφαφ Νάσερ, διευθύντρια της κύριας αμερικανικής ένωσης υπεράσπισης των μουσουλμάνων CAIR (Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων) για την περιοχή της Νέας Υόρκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης