Συναγερμός στην Ιταλία για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στο Μιλάνο

Συναγερμός στην Ιταλία για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στο Μιλάνο

Στο επίκεντρο ο διοικητής των τζιχαντιστών στη Λιβύη Αμπού Νασίμ - Τζιχαντιστές φέρονται να πέρασαν με βάρκα προσφύγων και σκοπεύουν να δράσουν ως «μοναχικοί λύκοι»

Συναγερμός στην Ιταλία για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στο Μιλάνο
Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί τις τελευταίες ώρες οι ιταλικές αρχές και ιδιαίτερα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, μετά από σήμα που εστάλη από τη μυστική υπηρεσία της Λιβύης περί επικείμενου τρομοκρατικού χτυπήματος στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου.

Σύμφωνα με το σήμα που δόθηκε, ένα γκρουπ τζιχαντιστών έχει ταξιδέψει μέσω της Μεσογείου, με βάρκα που μετέφερε
πρόσφυγες, στην Ιταλία, ως «μοναχικοί λύκοι», με στόχο να κτυπήσουν τη μεγαλούπολη της Ιταλίας, το κέντρο του ιταλικού βορρά, του εμπορίου και της μόδας στην ευρύτερη περιοχή. Οι
τζιχαντιστές
Κλείσιμο
αυτοί, όπως αναφέρεται στο σήμα, προέρχονται από την τρομοκρατική ομάδα του Τυνήσιου Αμπού Νασίμ, ο οποίος έζησε για πάνω από 20 χρόνια στην Ιταλία, πριν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και πολεμήσει στο Αφγανιστάν και στη Συρία. Αργότερα, ο Τυνήσιος τρομοκράτης πήρε «προαγωγή», καθώς ανέλαβε τη διοίκηση των εξτρεμιστικών μονάδων στη Λιβύη.

Όπως έγινε γνωστό, οι ιταλικές αρχές έχουν τεθεί στο ανώτερο επίπεδο επιφυλακής, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, έδωσε εντολή στις μυστικές υπηρεσίες να παρακολουθούνται στενά οι συνδιαλέξεις όλων όσων έχουν εκφράσει συμπάθεια για το Ισλαμικό Κράτος μέσω των social media. Επίσης, δόθηκε οδηγία να παρακολουθούνται διακριτικά οι κινήσεις του Τυνήσιου ιμάμη, Χόσνι Χασέμι Μπεν Χασέμ, ο οποίος αφίχθη στην Ιταλία το Σάββατο, προκειμένου να βγάλει λόγο στο τέμενος της Άντρια της Πούλια. Ο 49χρονος ιμάμης έχει ελεγχθεί και έχει διευκρινιστεί ότι δεν συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο οι ιταλικές αρχές είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

Ο Αμπού Νασίμ, ο οποίος φέρεται να έχει οργανώσει το πιθανό κτύπημα στο Μιλάνο, είχε αφιχθεί για πρώτη φορά στην Ιταλία το 1989, με το όνομα Μοέζ Μπεν Αμπντελκαντέρ Φετζανί και εργαζόταν ως οικοδόμος. Το 1997 εξαφανίστηκε και εντοπίστηκε ξανά στο Πακιστάν, όπου είχε πάει για να ενταχθεί στο στρατό της Αλ Κάιντα, ηγέτης της οποίας ήταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Το 2001 συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές και το 2009 μεταφέρθηκε στην Ιταλία. Το 2012 μετακινήθηκε στην Τυνησία. Από το 2014 είναι διοικητής των τζιχαντιστικών δυνάμεων στη Λιβύη, ενώ οι αρχές της Τυνησίας τον θεωρούν υπεύθυνο για το μακελειό, τον Μάρτιο του 2015, στο Μουσείο Μπαρντό, όπου σκοτώθηκαν 21 τουρίστες στην Τύνιδα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης