Βιβλικές καταστροφές στη Λουιζιάνα: Τρεις νεκροί από πλημμύρες - Κινδύνευσαν χιλιάδες άνθρωποι

Βιβλικές καταστροφές στη Λουιζιάνα: Τρεις νεκροί από πλημμύρες - Κινδύνευσαν χιλιάδες άνθρωποι

Η καταιγίδα κατευθύνεται νότια - Εκκενώνονται περιοχές - Το μεγαλύτερο φαινόμενο των τελευταίων 100 ετών

Βιβλικές καταστροφές στη Λουιζιάνα: Τρεις νεκροί από πλημμύρες - Κινδύνευσαν χιλιάδες άνθρωποι
Βιβλική καταστροφή έχει υποστεί η Λουιζιάνα στις ΗΠΑ, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή, με αποτέλεσμα να τη μετατρέψουν σε μία απέραντη λίμνη. Από τις πλημμύρες χάθηκαν τρεις ανθρώπινες ζωές, ενώ χιλιάδες άλλοι κινδύνευσαν σοβαρά, καθώς χρειάστηκε η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων για τη διάσωσή τους.



Ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Τζον Μπελ Έντουαρντς κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή και ανακοίνωσε τον μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό, κάνοντας λόγο για δύο νεκρούς και πάνω από 1.000 άτομα που διασώθηκαν. Οι δε υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες, ενώ χάθηκαν κυριολεκτικά μέσα στα νερά οι χιλιάδες ιδιωτικές περιουσίες και σπίτια. Μέσα στις οδηγίες που ανακοίνωσε για τους πολίτες, συμπεριλαμβάνεται και η άμεση εκκένωση ολόκληρης της πληγείσας περιοχής, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές συνεχίζονται και οι αμερικανικές αρχές δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν σε ποιο ύψος μπορεί να φτάσουν οι πλημμύρες.

Κλείσιμο


Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την αμερικανική Πολιτεία δείχνει να κινείται νότια, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για πλημμύρες σε εφτά τομείς, στους οποίους έχει ξεκινήσει η εκκένωση από τους κατοίκους.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ο ένας άνδρας που έχασε τη ζωή του, παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στο Zachary, ενώ ο δεύτερος άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα βυθισμένο αυτοκίνητο, στον τομέα St Helena. Στην ίδια περιοχή βρέθηκε νεκρός ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος είχε εξαφανιστεί τις τελευταίες ώρες.



Η ποσότητα νερού που έπεσε στην περιοχή είναι πρωτοφανής, δήλωσαν οι επιστήμονες, ενώ ο εκπρόσωπος της Πολιτείας της Λουιζιάνας, Μπρουκς Ντέιβις, τόνισε πως «αυτές τις πλημμύρες δεν τις έχω ξαναδεί στη ζωή μου». Στο Λαφαγιέτ, ο δήμαρχος αποφάσισε να κλείσει όλους τους δρόμους και έδωσε οδηγία στους κατοίκους να μην κυκλοφορούν μέχρι νεωτέρας, καθώς κινδυνεύουν να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά.

Το ύψος των νερών είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων 100 χρόνων, ενώ μία ανάλογη κατάσταση στην περιοχή είχε καταγραφεί το 1940.
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης