Βίντεο: Στο στρατηγείο των τζιχαντιστών στη Σύρτη

Βίντεο: Στο στρατηγείο των τζιχαντιστών στη Σύρτη

Ζάχαρη, αλεύρι και κακάο στην υποτυπώδη κουζίνα τους - Μετά την ανακατάληψη του συνεδριακού κέντρου Ουαγκαντούγκου από πολιτοφύλακες

Βίντεο: Στο στρατηγείο των τζιχαντιστών στη Σύρτη
Μετά την ανακατάληψη του στρατηγείου των τζιχαντιστών στη Λιβύη από πολιτοφύλακες, η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera εισήλθε στο στρατηγείο του Ισλαμικού Κράτους καταγράφοντας όσα άφησαν πίσω τους οι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Λορέντζο Κρεμονέζι, ανταποκριτής της εφημερίδας, με την τηλεοπτική του κάμερα αποτύπωσε τις εικόνες ανάμεσα στα συντρίμμια από τη μάχη που σημειώθηκε στο συνεδριακό κέντρο Ουαγκαντούγκου πριν δραπετεύσουν οι τζιχαντιστές.

Σε μία από τις αίθουσες του στρατηγείου τους διατηρούσαν μία υποτυπώδη κουζίνα με λίγα προϊόντα για την παρασκευή φαγητού όπως ένα μπουκάλι ελαιόλαδου, αλεύρι, τσάι, σκόνη κακάο, σοκολατάκια, ζάχαρη, πατάτες, ενώ στο τραπέζι κρατούσαν ακόμα και μπατονέτες για τον καθαρισμό των αυτιών. 

Κλείσιμο
Ο ανταποκριτής συνεχίζοντας την περιήγησή του μεταφέρθηκε σε μία ακόμα αίθουσα με έναν μεγαλοπρεπή πολυέλαιο που απέμεινε από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, όταν ο Λίβυος ηγέτης φιλοξενούσε επισκέπτες από το εξωτερικό.

Τη θέση των πολυτελών αντικειμένων, έχουν πάρει καμένα έπιπλα και κατεστραμμένοι καθρέπτες, ενώ ανάμεσα στα συντρίμμια βρίσκονται πεταμένα στρώματα.

«Δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να πέσει στα χέρια μας τόσο γρήγορα. Χωρίς αμφιβολία οι επιδρομές των Αμερικανών κατά του ΙΚ έχουν αλλάξει υπέρ μας τις ισορροπίες δυνάμεων στο έδαφος. Αλλά το ΙΚ έχει υποχωρήσει σε όλο το μέτωπο, αποσύρεται με αναπάντεχο τρόπο
», δήλωσε για την ανακατάληψη του στρατηγείου στον Ιταλό δημοσιογράφο ένας 26χρονος που μάχεται κατά των τζιχαντιστών από τον περασμένο Μάιο. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης