«Ο Φάρατζ τραγουδούσε νεοναζιστικά τραγούδια» λέει πρώην συμμαθητής του

«Ο Φάρατζ τραγουδούσε νεοναζιστικά τραγούδια» λέει πρώην συμμαθητής του

Συνέδεε τα αρχικά του ονόματός του με εκείνα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου 

«Ο Φάρατζ τραγουδούσε νεοναζιστικά τραγούδια» λέει πρώην συμμαθητής του
Ο πρωταγωνιστής του Brexit και πρώην επικεφαλής του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, έρχεται και πάλι στην επιφάνεια αυτή τη φορά όχι για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά για τις ακραίες πεποιθήσεις του.

Σύμφωνα με πρώην συμμαθητή του στο Κολλέγιο Νταλγουιτς, ο Φάρατζ συνήθιζε να κομπάζει για τα αρχικά του ονόματός του, NF, καθώς παρέπεμπαν στα αρχικά του βρετανικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (National Front), ενώ τραγουδούσε νεοναζιστικά τραγούδια.

Ο πρώην συμμαθητής του, ο οποίος δεν κατονομάζεται καθώς φοβάται για τη ζωή του μετά τη δολοφονία της βουλευτού Τζο Κοξ, σε επιστολή του στη βρετανική Independent δήλωσε πως ο Φάρατζ τραγουδούσε «ρίξτε τους στους θαλάμους αερίων όλους», αναφερόμενος στους Εβραίους.

Κλείσιμο
«Θυμάμαι τον τρόπο με τον οποίο μάγευες τον κόσμο στο σχολείο, τους καθηγητές και τους συμμαθητές. Ήσουν σπουδαίος ομιλητής, σίγουρα. Αλλά θυμάμαι και κάποια άλλα, πιο σκοτεινά πράγματα για εσένα. Σε θυμάμαι να τραγουδάς το τραγούδι που ξεκινούσε με τις λέξεις “στους θαλάμους αερίων όλοι, όλοι”. Δε μπορώ να ξεχάσω τις λέξεις
», έγραψε ο άνδρας.

Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι θυμάται πόσο συχνά έγραφε τα αρχικά του ονόματός του ενωμένα και στη συνέχεια συμπλήρωνε εκείνα του Εθνικού Μετώπου.

«Σε θυμάμαι να τα γράφεις. Αστείο, ε, Νάιτζελ;», διερωτήθηκε ο πρώην συμμαθητής του Φάρατζ, ο οποίος όταν το 2013 είχε κατηγορηθεί πάλι για ακροδεξιές πεποιθήσεις είχε απαντήσει: «Δεν γνωρίζω χιτλερικά τραγούδια, ούτε στα αγγλικά, ούτε στα γερμανικά. Οποιαδήποτε κατηγορία για ακροδεξιά πολιτική είναι απόλυτα αναληθής. Φυσικά, έχω πει κάποια γελοία πράγματα, αλλά όχι απαραιτήτως ρατσιστικά. Εξαρτάται πώς τα προσδιορίζεις». 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης