«Συναγερμός» στις πρεσβείες μετά το μπαράζ εκρήξεων στην Ταϊλάνδη

«Συναγερμός» στις πρεσβείες μετά το μπαράζ εκρήξεων στην Ταϊλάνδη

ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία, Ιαπωνία καλούν τους ταξιδιώτες να είναι προσεκτικοί αν βρίσκονται ή αν πρόκειται να ταξιδέψουν στη χώρα

«Συναγερμός» στις πρεσβείες μετά το μπαράζ εκρήξεων στην Ταϊλάνδη
«Συναγερμός» έχει σημάνει στις πρεσβείες των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας στην Ταϊλάνδη μετά το μπαράζ εκρήξεων που σημειώθηκαν στη χώρα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 40 να τραυματιστούν.

Οι πρεσβείες ενημέρωσαν τους υπηκόους που βρίσκονται στην Ταϊλάνδη ή πρόκειται να ταξιδέψουν στη χώρα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η αμερικανική πρεσβεία κάλεσε τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν τις περιοχές που έχουν ήδη πληγεί από επιθέσεις, να ενημερώνονται διαρκώς για τις εξελίξεις και να αποφεύγουν δημόσιους χώρους.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, η πρεσβεία της Αυστραλίας κάλεσε τους υπηκόους της να μην ταξιδεύουν σε τέσσερις επαρχίες στα νότια της Ταϊλάνδης, ανάμεσα στις οποίες η  Γιάλα, το Πατάνι, το Ναραθιγουάτ και τη Σόνγκλα, με τη βρετανική πρεσβεία να επισημαίνει τους κινδύνους στις ίδιες περιοχές.

Από την άλλη, η πρεσβεία της Ιαπωνίας κάλεσε τους ταξιδιώτες να είναι προσεκτικοί όσο παραμένουν στην Ταϊλάνδη.

Όλα αυτά, τη στιγμή που οι τοπικές αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο διεθνούς τρομοκρατίας, επισημαίνοντας πως οι τουλάχιστον 13 εκρήξεις που σημειώθηκαν τις περασμένες ημέρες αποδίδονται σε «εσωτερικό σαμποτάζ».

Παρότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Πραγιούθ Τσαν-ότσα, επιχειρεί να καθησυχάσει τους πολίτες, τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί σε 76 επαρχίες με τον υπουργό Εσωτερικών να συγκαλεί έκτακτη συνάντηση με τους τοπικούς άρχοντες.

Εν τω μεταξύ, ντόπιοι κάνουν λόγο για απόπειρα των τρομοκρατών να φοβίσουν τους τουρίστες, ενώ ο πρώην πολιτικός Σουθέπ Ταουγκσουμπάν εξήγησε πως οι δράστες θέλησαν να προκαλέσουν πανικό ανάμεσα στους πολίτες και θέλησαν να δείξουν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να αντιδράσει. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης