Φωτογραφίες: Οι διακοπές των ηγετών του πλανήτη

Φωτογραφίες: Οι διακοπές των ηγετών του πλανήτη

Σε ποια μέρη γεμίζουν τις μπαταρίες τους ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Ερντογάν, ο Τριντό και οι υπόλοιποι διάσημοι ηγέτες;

Φωτογραφίες: Οι διακοπές των ηγετών του πλανήτη
Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών για όλους, για τους «κοινούς θνητούς» αλλά και για τους αρχηγούς των κρατών, που βρήκαν λίγο χρόνο να «αποδράσουν» από το βάρος των υποχρεώσεων τους.

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας
Τερέζα Μέι, η ισχυρή καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και άλλοι αρχηγοί κρατών, αντιμετωπίζουν καθημερινά δυσκολίες και προκλήσεις στην άσκηση των καθηκόντων τους, όμως ο Αύγουστος είναι εδώ και οι περισσότεροι ηγέτες ανά τον κόσμο, είτε, ήδη, πήγαν διακοπές, είτε βρίσκονται σε κάποιο δροσερό θέρετρο.

Η Τερέζα Μέι είναι η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, που διαδέχθηκε τον Ντέιβιντ Κάμερον μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το Brexit. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός αφού σχημάτισε το νέο υπουργικό συμβούλιο, πήρε τον σύζυγό της Φίλιπ και ταξίδεψε στις ελβετικές Άλπεις για να επιδοθεί στο αγαπημένο της σπορ, την πεζοπορία.

Κλείσιμο



Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, λάτρης και αυτή της πεζοπορίας, βρίσκεται μαζί με τον σύζυγό της στην βόρεια Ιταλία, στο ορεινό χωριό Σόλντα.



Το χωριό Σόλντα



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όπως κάθε χρόνο, περνά τις καλοκαιρινές του διακοπές στο νησί της Μασαχουσέτης, Μάρθας Βίνεγιαρντ, αγαπημένο θέρετρο της Lady Gaga, μαζί με την σύζυγό του Μισέλ και τις δύο κόρες του ζευγαριού.



Μάρθας Βίνεγιαρντ



Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επισκέφθηκε το Ρίο για να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον ίδιο έκανε και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Ο γοητευτικός πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό είχε ήδη κάνει οικογενειακές διακοπές στην Καραϊβική τον Ιανουάριο και τώρα απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης στο Τοφίνο, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, κοντά στο Βανκούβερ.



Τοφίνο


 

Ο σεΐχης του Ντουμπάι, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ μαζί με τον γιο του προτίμησε να κάνει διακοπές στην βρετανική πρωτεύουσα και χρησιμοποίησε σαν «κοινός θνητός» το μετρό του Λονδίνου για τις μετακινήσεις του.



Οι διακοπές φαίνεται ότι δεν είναι για τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού ενώ παραθέριζε με την οικογένειά του στην Μαρμαρίδα σε πολυτελή βίλα, το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία τον ανάγκασε να επιστρέψει δυναμικά στα καθήκοντά του.

Όσο για τον «ελέω θεού» ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, παρόλο που οι περισσότεροι πολίτες στην χώρα αντιμετωπίζουν προβλήματα ελλείψεων σε βασικά αγαθά, φωτογραφίες από δορυφόρο αποκαλύπτουν ότι χαλαρώνει σε πλωτό παλάτι στο λιμάνι της Wonsan, το «παλάτι» του Κιμ Γιονγκ Ουν διαθέτει, μεταξύ άλλων, νεροτσουλήθρες και μια μεγάλη πισίνα.



Η δορυφορική φωτογραφία με το πλωτό παλάτι του βορειοκορεάτη ηγέτη



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης