Με νόμο του 1066 κληρονομεί ο Χιου Ρίτσαρντ Γκρόβενορ 9 δισ. λίρες!

Με νόμο του 1066 κληρονομεί ο Χιου Ρίτσαρντ Γκρόβενορ 9 δισ. λίρες!

Ο 25χρονος Χιου Ρίτσαρντ Γκρόβενορ έγινε την Τρίτη ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία και ο 68ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Ο θάνατος του πατέρα του, έβδομου Δούκα του Ουέστμινστερ του χάρισε τίτλο, γη και κατοικίες

Με νόμο του 1066 κληρονομεί ο Χιου Ρίτσαρντ Γκρόβενορ 9 δισ. λίρες!
Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία, Τζέραλντ Κάβεντις Γκρόβενορ, πέθανε την Τρίτη το απόγευμα ενώ έκανε βόλτα στην εξοχική του κατοικία στο Λανκασάιρ, όπου είχε πάει για κυνήγι. Ο 64χρονος άνδρας το 2013 είχε χειρουργηθεί με επιτυχία για καρκίνο στον πνεύμονα και είχε αναρρώσει πλήρως ενώ ο θάνατός του οφείλεται σε έμφραγμα, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα.



Κλείσιμο
Ο έβδομος Δούκας του Ουέστμινστερ απέκτησε με την σύζυγό του Νατάλια τέσσερα παιδιά, την Ταμάρα 36 ετών, την Εντουίνα 34 ετών, τον Χιου 25 ετών και την Βιόλα 23 ετών.

Όμως, καθώς την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι ο 25χρονος Χιου, κληρονόμησε την αξίας 9 δισ. λιρών περιουσία του πατέρα του μαζί με τον τίτλο και έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία και ο 68ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, ερωτήματα εγείρονται για το τι θα πάρουν οι αδελφές του και γιατί «τα πήρε όλα» ο 25χρονος, που είναι ένας από τους νονούς του μικρού πρίγκιπα Γεώργιου.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, ένας νόμος που ισχύει από το 1066, όταν οι Νορμανδοί εισέβαλαν στην Αγγλία, επιβάλει «το δίκαιο του πρωτότοκου αρσενικού», όπου το πρώτο αγόρι στην οικογένεια των αριστοκρατών κληρονομεί τον τίτλο και την γη από τον πατέρα του, ανεξάρτητα αν έχει μεγαλύτερες αδελφές.



Ο νόμος αυτός αμφισβητήθηκε το 2011 σε σχετική έρευνα που έγινε στην Βρετανία από γυναίκες της βρετανικής αριστοκρατίας, που δήλωσαν ότι θα ηγηθούν εκστρατείας να κληρονομεί τον τίτλο και την γη η πρωτότοκη κόρη. Η έρευνα έδειξε ότι το 60% των ευγενών με μεγάλες εκτάσεις είναι έτοιμο να αφήσει την περιουσία του στις κόρες του.

Το ίδιο έτος, όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον περίμεναν το πρώτο τους παιδί, η βασίλισσα Ελισάβετ αναθεώρησε την νόμο για την διαδοχή  ώστε το παιδί που θα γεννηθεί να είναι τρίτο στην διαδοχή του θρόνου ανεξαρτήτως φύλου. Έτσι, με την γέννηση του πρίγκιπα Γεώργιου δεν επήλθε καμία αλλαγή, αλλά η μικρότερη αδελφή του, πριγκίπισσα Σάρλοτ, έγινε η τέταρτη στην διαδοχή του θρόνου, «παραγκωνίζοντας» στην πέμπτη θέση τον θείο της πρίγκιπα Χάρι.

Πάντως, ο 25χρονος Χιου Ρίτσαρντ Γκρόβενορ, απόφοιτος του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, εργάζεται σε εταιρεία που ασχολείται με τα βιοκαύσιμα στο νοτιοανατολικό Λονδίνο. Το 1993 σε συνέντευξη ο πατέρας του είχε αναφέρει για εκείνον: «Γεννήθηκε με το μεγαλύτερο ασημένιο κουτάλι που θα μπορούσε να έχει κανείς, αλλά δεν μπορεί να περάσει όλη του την ζωή με το να "ρουφάει" από αυτό. Πρέπει να δώσει πίσω ό,τι του δόθηκε».

Ωστόσο, ο έβδομος Δούκας του Ουεστμίνστερ έχει φροντίσει ώστε οι τρεις κόρες του να πάρουν χρήματα που έχουν κατατεθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς, το ποσόν των οποίων δεν έχει γίνει γνωστό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης