Τουρκία: Αυτοκτόνησε ο αρχηγός της αστυνομίας στην επαρχία Χατάι

Τουρκία: Αυτοκτόνησε ο αρχηγός της αστυνομίας στην επαρχία Χατάι

Ο 39χρονος Αχμέτ Μπετσλί αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο του στους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν - Κατηγορήθηκε ως οπαδός του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν 

Τουρκία: Αυτοκτόνησε ο αρχηγός της αστυνομίας στην επαρχία Χατάι
Τέλος έθεσε στην ζωή του με το ίδιο του το όπλο ο αρχηγός της αστυνομίας στην επαρχία Χατάι στην νοτιοανατολική Τουρκία. Ο 39χρονος Αχμέτ Μπετσλί κατηγορήθηκε για σχέσεις με τους Γκιουλενιστές, τους υποστηρικτές του αυτοεξόριστου στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί ότι κρύβεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Στις 12:30 το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα), αστυνομικοί επισκέφθηκαν το αρχηγείο της αστυνομίας στο Χατάι και εισέβαλαν στο δωμάτιο του Μπετσλί για να τον συλλάβουν ενώ είχαν ήδη συλλάβει δύο άλλους αστυνομικούς. Όταν ζήτησαν από τον αρχηγό της αστυνομίας να παραδώσει το όπλο του, εκείνος αρνήθηκε να συμμορφωθεί και έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του.

Κλείσιμο


Ο 39χρονος άνδρας οδηγήθηκε αμέσως με ασθενοφόρο σε ιδιωτικό νοσοκομείο από τους αστυνομικούς που είχαν προσπαθήσει να τον συλλάβουν, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου για το περιστατικό διενεργείται έρευνα.

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφέρει ότι, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και τις επιχειρήσεις της αστυνομίας εναντίον των υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν, αρκετοί αστυνομικοί αυτοκτόνησαν ενώ ήταν υπό κράτηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης