Νικαράγουα: Δωρεάν Wi-Fi μέσα σε… ενεργό ηφαίστειο!

Νικαράγουα: Δωρεάν Wi-Fi μέσα σε… ενεργό ηφαίστειο!

Επιχειρούν να εγκαταστήσουν ασύρματες τεχνολογίες στο ηφαίστειο Masaya με στόχο την πρόβλεψη μιας επικείμενης έκρηξης με ακρίβεια και ασφάλεια

Νικαράγουα: Δωρεάν Wi-Fi μέσα σε… ενεργό ηφαίστειο!
Είναι δυνατόν να εγκατασταθεί δίκτυο wi-fi στο εσωτερικό ενός ενεργού ηφαιστείου; Κι όμως αυτό επιχειρούν να κάνουν ένας εξερευνητής, μια εταιρεία ενέργειας και η τοπική αυτοδιοίκηση στη Νικαράγουα, στο ηφαίστειο Masaya.

Η ιδέα πίσω από αυτό το εγχείρημα είναι να αξιοποιηθούν οι ασύρματες τεχνολογίες με στόχο την πρόβλεψη μιας επικείμενης έκρηξης με ακρίβεια και ασφάλεια. Εφόσον η αποστολή στεφτεί με επιτυχία, η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα ενεργά ηφαίστεια ανά τον πλανήτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα του skynews.com. 

Στον κρατήρα του ηφαιστείου Masaya θα τοποθετηθούν 80 ασύρματοι αισθητήρες που θα συλλέγουν στοιχεία από βάθος 300 μέτρων και οι αισθητήρες Wi-Fi θα καταγράφουν και θα στέλνουν στους επιστήμονες στοιχεία για τη θερμοκρασία, τα επίπεδα των αερίων, τη βαρύτητα και την ατμοσφαιρική πίεση.

Κλείσιμο
Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σύστημα με στόχο την προστασία των οικισμών που βρίσκονται κοντά σε ενεργά ηφαίστεια. Αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι υπάρχουν στον πλανήτη 1.500 ενεργά ηφαίστεια που περιμένουν για… δωρεάν Internet.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης