Και οι ασφαλιστικές στο «κυνήγι» των Pokemon Go! - «Βοήθεια, με χτύπησε ο... Πίκατσου»

Και οι ασφαλιστικές στο «κυνήγι» των Pokemon Go! - «Βοήθεια, με χτύπησε ο... Πίκατσου»

Το ασφαλιστικό συμβόλαιο διατίθεται κατ΄αρχήν για έναν χρόνο μέσω App που έχει δημιουργήσει μία startup online ασφαλιστική πλατφόρμα - Οι δύο πρώτες εβδομάδες ασφαλιστικής κάλυψης είναι δωρεάν - Η εταιρία υποστηρίζει ότι οι δουλειές πάνε καλά, καθώς μέχρι σήμερα έχει πουλήσει 100 ασφαλιστικά συμβόλαια

Και οι ασφαλιστικές στο «κυνήγι» των Pokemon Go! - «Βοήθεια, με χτύπησε ο... Πίκατσου»
Μα θα έμενε ένας φαν των Pokemon χωρίς ασφαλιστή; Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται υπάρχει γερμανική εταιρεία που έχει «μυριστεί» το χρήμα που φέρνει η μπίζνα των κίτρινων πλασμάτων και από ότι φαίνεται δεν δείχνει να μην «τρέχει» να το εκμεταλλευτεί.  


«Οι φίλοι του Pokemon Go μάλλον θα αρχίσουν να αποθηκεύουν στο smartphone και το τηλέφωνο του ασφαλιστή τους: 35 ευρώ τον μήνα στοιχίζει το εξειδικευμένο ασφαλιστικό πακέτο Pokemon, το οποίο προσφέρει 30.000 ευρώ σε περίπτωση ατυχήματος, 10.000 ευρώ για τους συγγενείς σε περίπτωση θανάτου, καθώς και 18.000 ευρώ σε περίπτωση αναπηρίας κατά 60%, η οποία επέρχεται, για παράδειγμα, όταν ο κυνηγός Pokemon πέσει σε κολόνα και παραλύσει το χέρι του, όπως αναμεταδίδει η «Deutsche Welle».

Το ρεπορτάζ αναφέρει στη συνέχεια: 
Κλείσιμο

«Μα, γίνονται αυτά τα πράγματα; Κι όμως, αυτό συνέβη στην πόλη Έμσλαντ της Γερμανίας στα τέλη Ιουλίου, όταν ένας νεαρός έπαιζε Pokemon Go και οδηγούσε ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να ρίξει το αυτοκίνητό του σε μία κολόνα. Στα τελευταία θύματα του Πίκατσου ανήκουν και δύο άνδρες από την Καλιφόρνια, οι οποίοι, στα μέσα Ιουλίου, έπεσαν σε χαράδρα είκοσι μέτρων κυνηγώντας Pokemon.

Μόλις έγιναν γνωστά στη Γερμανία τα ασυνήθιστα περιστατικά, μία μεγάλη ασφαλιστική εταιρία άρχισε να διαφημίζει το πρώτο εξειδικευμένο ασφαλιστικό πακέτο Pokemon.

Μιλώντας στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, εκπρόσωπος της εταιρίας δηλώνει ότι θεωρεί δεδομένους και αναμενόμενους «τραυματισμούς από πτώση, όπως μώλωπες, κατάγματα χειρός ή ρήξεις συνδέσμων». Το ασφαλιστικό συμβόλαιο διατίθεται κατ΄αρχήν για έναν χρόνο μέσω App που έχει δημιουργήσει μία startup online ασφαλιστική πλατφόρμα. Οι δύο πρώτες εβδομάδες ασφαλιστικής κάλυψης είναι δωρεάν. Η εταιρία υποστηρίζει ότι οι δουλειές πάνε καλά, καθώς μέχρι σήμερα έχει πουλήσει 100 ασφαλιστικά συμβόλαια για φιλόδοξους κυνηγούς Pokemon. Βέβαια ο κίνδυνος ατυχήματος μειώνεται αισθητά, όταν μειώνεται και η ταχύτητα της καταδίωξης. Γι αυτό, η δημοτική συγκοινωνία του Ντίσελντορφ οργανώνει ήδη ειδικές διαδρομές με το τραμ και με πολύ χαμηλή ταχύτητα για τους φίλους του Pokemon Go, όπου οι ενδιαφερόμενοι έχουν όλον τον χρόνο να ψάξουν τον Πίκατσου, χωρίς να γκρεμοτσακίζονται.
Κριτική για το ύψος της αποζημίωσης


Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, οι ενώσεις για την προστασία των καταναλωτών δεν βρίσκουν καθόλου διασκεδαστική την ιδέα των ασφαλιστικών συμβολαίων και καλούν τους ενδιαφερόμενους να είναι προσεκτικοί. Και αυτό για πολλούς λόγους: Πρώτον γιατί, όπως υποστηρίζουν, ένα ατύχημα θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να καλύπτεται από μία συνήθη ασφάλεια προσωπικού ατυχήματος. Δεύτερον γιατί, και αν ακόμη δεν καλύπτεται, η προβλεπόμενη αποζημίωση των 30.000 ευρώ είναι πολύ χαμηλή για ένα σοβαρό ατύχημα. Τρίτον γιατί, όπως λέει στη Süddeutsche Zeitung εκπρόσωπος της υπηρεσίας για την προστασία του καταναλωτή, η ασφαλιστική εταιρία πληρώνει μόνο εφόσον ο ασφαλισμένος υποστεί «διαρκή» βλάβη στο κυνήγι των Pokemon, κάτι που όμως συμβαίνει μόνο στο 1,8% των ατυχημάτων σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής στατιστική. Και τέταρτον γιατί, υπογράφοντας το συμβόλαιό του, ο κυνηγός Pokemon δένεται με συγκεκριμένο ασφαλιστικό σύμβουλο, ο οποίος θα αρχίσει με τη σειρά του να τον κυνηγάει και για άλλα συμβόλαια…

Φαίνεται όμως ότι η ασφάλεια των κυνηγών Pokemon θέτει ευρύτερα ζητήματα. Στο Ντίσελντορφ, η δημοτική αρχή αποφάσισε να απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Girardet-Brücke, ένα από τα πολυσύχναστα σημεία της πόλης, σε μία προσπάθεια να μειώσει τον κίνδυνο ατυχημάτων, καθώς εκατοντάδες κυνηγοί Pokemon συνωστίζονται στην περιοχή, ακόμα και τη νύχτα. Πολλές φορές επικοινωνούν και συντονίζονται μεταξύ τους μέσω Facebook. Ο 30χρονος Μάικ Πέρνοξ, συντονιστής της ομάδας Pokecheck, ζήτησε από τις υπηρεσίες καθαριότητας να τοποθετηθούν στο σημείο δύο επιπλέον κάδοι, ώστε να μη γίνει σκουπιδότοπος το κέντρο του Ντίσελντορφ. Φυσικά το αίτημά του εγκρίθηκε.

Αντίθετα απορρίφθηκε το αίτημα να τοποθετηθεί στο σημείο και μία καντίνα καθώς «οι κυνηγοί Pokemon πεινάνε», προφανώς όχι μόνο για Pokemon. Μέσω Facebook οι ενδιαφερόμενοι διαμαρτύρονται για την απόρριψη, την ίδια στιγμή όμως διαμαρτύρονται και οι περίοικοι για διατάραξη κοινής ησυχίας. Ο δήμαρχος Τόμας Γκαίζελ υπόσχεται να συναντηθεί με τους κυνηγούς Pokemon στο επίμαχο σημείο την Τρίτη το βράδυ, ώστε να βρεθεί μία λύση.

Πηγή: DW
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης