Φλέγεται η Πορτογαλία: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τις πυρκαγιές

Φλέγεται η Πορτογαλία: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τις πυρκαγιές

Πάνω από 500 πυροσβέστες επιχειρούν στην περιοχή του Οπόρτο - Ξεπερνούν τους 2.000 άνδρες οι δυνάμεις στο νότιο τμήμα της χώρας

Φλέγεται η Πορτογαλία: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τις πυρκαγιές
Σε κλοιό πύρινης κόλασης βρίσκεται τελευταία 24ωρα η Πορτογαλία, καθώς εκατοντάδες πυροσβέστες επιχειρούν σε δεκάδες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε δασικές εκτάσεις. Αποτέλεσμα ήταν να δοθεί εντολή για την εφαρμογή ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης, ενώ οι Πορτογάλοι κάνουν έκκληση για ενίσχυση των δυνάμεων σε εναέρια μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 102 πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, ενώ κινδυνεύουν άμεσα και κατοικημένες περιοχές.

Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, που έχει ενεργοποιηθεί για 48 ώρες, έχουν αναπτυχθεί επιπλέον άνδρες, όμως «λείπουν ακόμη εναέρια μέσα», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της περιοχής του Πόρτο Μάρκο Μαρτίνς, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Lusa. Σε αυτή την περιοχή των 2.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων γύρω από το Πόρτο, περίπου 500 πυροσβέστες μάχονται σήμερα για την κατάσβεση 35 πυρκαγιών. Σε ολόκληρο το βόρειο τμήμα της χώρας, περισσότεροι από 2.000 άνδρες μάχονται για την κατάσβεση περίπου εκατό πυρκαγιών, έξι από τις οποίες χαρακτηρίζονται «σημαντικές».

Νότια του Πόρτο, στην περιοχή Αβέιρο, 500 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί μόνο για την κατάσβεση δύο μεγάλων πυρκαγιών, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι φλόγες απειλούν κατοικίες σε πολλά σημεία και οι αρχές έχουν κλείσει έναν αυτοκινητόδρομο. Από την περασμένη Παρασκευή η Πορτογαλία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις πρώτες πυρκαγιές τέτοιας έκτασης φέτος, τις οποίες ευνοούν οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες. Το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Πορτογαλίας (IPMA) έθεσε μέχρι την Τετάρτη σχεδόν το μισό βόρειο τμήμα της Πορτογαλίας σε κατάσταση "πολύ αυξημένου" έως "ύψιστου" κινδύνου πυρκαγιάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης