Πάνω από 100 πρόσφυγες «έσπασαν» τον αστυνομικό κλοιό στα σύνορα Ιταλίας-Γαλλίας

Πάνω από 100 πρόσφυγες «έσπασαν» τον αστυνομικό κλοιό στα σύνορα Ιταλίας-Γαλλίας

Οι πρόσφυγες μπήκαν στο νερό και σταμάτησαν στα βράχια που βρίσκονται κοντά στο λιμάνι της πόλης Μεντόν, στη γαλλική Ριβιέρα

Πάνω από 100 πρόσφυγες «έσπασαν» τον αστυνομικό κλοιό στα σύνορα Ιταλίας-Γαλλίας
Η απόγνωση οδηγεί στις πλέον παράτολμες πράξεις... Πάνω από 100 πρόσφυγες κατάφεραν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να διασχίσουν τα σύνορα της Ιταλίας με τη Γαλλία, φτάνοντας μέχρι τη γαλλική Ριβιέρα, όπου εγκλωβίστηκαν από τις γαλλικές αρχές.

Οι πρόσφυγες μπήκαν στο νερό και σταμάτησαν στα βράχια που βρίσκονται κοντά στο λιμάνι της πόλης Μεντόν, στη γαλλική Ριβιέρα. Την είδηση επιβεβαίωσε ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής Βεντιμίλια στην Ιταλία, λέγοντας πως «οι ιταλικές και γαλλικές αρχές γνώρισαν μία μεγάλη έκπληξη».



Σύμφωνα με μαρτυρίες, η αστυνομία καταδίωξε τους πρόσφυγες πάνω στα βράχια της παραλίας, ενώ πολλοί βούτηξαν στο νερό και άρχισαν να τρέχουν στα ρηχά νερά, περνώντας στην πλευρά της Γαλλίας.
Κλείσιμο

Η περιοχή της Βεντιμίλια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, καθώς εκατοντάδες πρόσφυγες καταφτάνουν καθημερινά εκεί, περιμένοντας την ευκαιρία τους να περάσουν στη Γαλλία. «Οι μετανάστες που βρίσκονται εδώ έχουν ένα και μοναδικό αίτημα. Να περάσουν στη Γαλλία», τόνισε ο αστυνομικός διευθυντής.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης