Γαλλία: Σάλος με «μπουρκίνι πάρτι» που οργανώνουν μουσουλμάνοι σε πισίνα

Γαλλία: Σάλος με «μπουρκίνι πάρτι» που οργανώνουν μουσουλμάνοι σε πισίνα

Με νωπές τις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στη Γαλλία, η διοργάνωση μιας εκδήλωσης από μουσουλμανική οργάνωση στο πάρκο πισίνας, κοντά στη Μασσαλία, τον προσεχή μήνα έχει δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων

Γαλλία: Σάλος με «μπουρκίνι πάρτι» που οργανώνουν μουσουλμάνοι σε πισίνα
Ενώ οι Γάλλοι πολίτες προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ των τελευταίων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Νίκαια και στη Νορμανδία, η διοργάνωση μιας εκδήλωσης από μουσουλμανική οργάνωση σε πάρκο πισίνας κοντά στη Μασσαλία έρχεται να «ταράξει τα νερά» και να δημιουργήσει αντιδράσεις από τους δημοτικούς άρχοντες και τους πολίτες της περιοχής.

Η μουσουλμανική οργάνωση SMILE 13 τύπωσε προσκλήσεις και έχει αναρτήσει αφίσες για την διοργάνωση ενός «μπουρκίνι πάρτι» στις 17 Σεπτεμβρίου σε πάρκο πισίνας κοντά στη Μασσαλία.

Η σχετική αφίσα αναφέρει ότι το πάρτι είναι αποκλειστικά για γυναίκες και κορίτσια ενώ επιτρέπεται η είσοδος στα αγόρια ηλικίας κάτω των 10 ετών. Οι γυναίκες πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μαγιό τύπου μπουρκίνι, το οποίο καλύπτει το σώμα και τα πόδια τους καθώς στον χώρο θα παρίστανται και άνδρες φύλακες ασφαλείας.

Κλείσιμο


Όταν έγινε γνωστή η διοργάνωση της εκδήλωσης Γάλλοι πολιτικοί αλλά και απλοί πολίτες εξέφρασαν την αντίδρασή τους για το event. Ο Μισέλ Αμιέλ, δήμαρχος στην παρακείμενη πόλη Pennes-Mirabeau, δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ότι σκέφτεται να κινήσει την διαδικασία για απαγόρευση της εκδήλωσης και τόνισε ότι «είναι σοκαρισμένος και θυμωμένος για την πρόκληση».

Ο Marc Wahed, δικηγόρος στη Μασσαλία, έδωσε συνέντευξη για το θέμα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik και δήλωσε πως ο δήμαρχος της πόλης έχει την δυνατότητα να απαγορεύσει την εκδήλωση ενώ το δικαστήριο θα αποφασίσει αν η απόφαση του δημάρχου είναι νόμιμη ή αν πρέπει να απαγορευτεί το συγκεκριμένο «dress code».



Πολλοί Γάλλοι ανάρτησαν θυμωμένα σχόλια στο Facebook μετά την ανακοίνωση για την διοργάνωση της εκδήλωσης. «Εδώ είναι Γαλλία, όχι Τυνησία», έγραψε ένας χρήστης, κάποιος άλλος ανέφερε: «Στη Γαλλία ένα 11χρονο αγόρι δεν μπορεί να πάει στην πισίνα με την μητέρα του και προφανώς αυτό συμβαίνει γιατί δεν το θέλει ο Αλλάχ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης