Η Τουρκία αναζητά πραξικοπηματίες - φυγάδες σε όλο τον κόσμο

Η Τουρκία αναζητά πραξικοπηματίες - φυγάδες σε όλο τον κόσμο

Στρατιώτες, δημοσιογράφους, αστυνομικούς και εισαγγελείς που συνδέονται με την ομάδα των πραξικοπηματιών της 15ης Ιουλίου 

Η Τουρκία αναζητά πραξικοπηματίες - φυγάδες σε όλο τον κόσμο
Περίπου 350 άτομα - κυρίως στρατιώτες - που φέρονται να συνδέονται με την απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, αναζητούνται από τις τουρκικές αρχές, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. 

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο υπ. Άμυνας της χώρας την Δευτέρα, 311 άτομα στρατιωτικό προσωπικό, μεταξύ των οποίων εννέα στρατηγοί και ναύαρχοι, αναζητούνται. 

Η αστυνομία ψάχνει επίσης 49 δημοσιογράφους μετά από τα 89 εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα.  Σύμφωνα  δικαστική πηγή, οι 23 ύποπτοι έχουν τεθεί σε προσωρινή κράτηση και 17 αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κλείσιμο


Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί για 30 πρώην μέλη του προσωπικού της εφημερίδας Zaman, ενώ 17 πρώην υπάλληλοι της εφημερίδας που συνδέεται με τον Fetullah Gulen έχουν συλληφθεί και περιμένουν να δικαστούν.

Έρευνες διεξάγονται σχεδόν σε όλες τις εταιρίες που συνδέοντα με τον Gulen.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό όλων όσων μπορεί να συνδέονται με την απόπειρα του πραξικοπήματος εκτίονται σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο.  

Η κυβέρνηση Ερντογάν αναζητά πρώην ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας, καθώς ζητά και την έκδοση πρώην εισαγγελέα, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι στη Γερμανία.

Δύο άλλοι εισαγγελείς που εμπλέκονται στην υπόθεση, φέρεται να έχουν καταφύγει στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης