Δύο εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Β. Κορέα εντόπισαν οι ΗΠΑ

Δύο εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Β. Κορέα εντόπισαν οι ΗΠΑ

Ο ένας πύραυλος εξερράγη αμέσως μετά την εκτόξευσή του, ενώ ο δεύτερος πύραυλος «εντοπίστηκε να έχει πορεία πτήσης από τη Βόρεια Κορέα προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας» 

Δύο εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Β. Κορέα εντόπισαν οι ΗΠΑ
H στρατηγική διοίκηση των ΗΠΑ, εντόπισε δύο πυραυλικές εκτοξεύσεις από τη Βόρεια Κορέα, καθώς η Πιονγιάνγκ φαίνεται να συνεχίζει απτόητη τις προσπάθειες ανάπτυξης του βαλλιστικού πυραυλικού οπλοστασίου της.

Σύμφωνα με την στρατηγική διοίκηση των ΗΠΑ, ο ένας πύραυλος εξερράγη αμέσως μετά την εκτόξευσή του, ενώ ο δεύτερος πύραυλος «εντοπίστηκε να έχει πορεία πτήσης από τη Βόρεια Κορέα προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας» σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΗΠΑ.

Οι δύο εκτοξεύσεις δεν αποτέλεσαν απειλή για τη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με την αξιολόγηση της αρμόδιας στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ (NORAD).

Άμπε: Σοβαρή απειλή κατά της χώρας η τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου
Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε χαρακτήρισε ως «σοβαρή απειλή» κατά της χώρας του την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς, που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, τονίζοντας ότι το Τόκιο «διαμαρτύρεται έντονα» για την ενέργεια αυτή.

Ο πύραυλος αυτός, κατευθύνθηκε για πρώτη φορά προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, πετώντας πάνω από θαλάσσια ύδατα τα οποία βρίσκονται υπό ιαπωνικό έλεγχο. Η εξέλιξη αυτή, σημειώθηκε μετά από μια σειρά διαδοχικών εκτοξεύσεων από τη Βόρεια Κορέα, παραβιάζοντας τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το κύριο τμήμα της ατράκτου του πυραύλου, προσγειώθηκε εντός της ζώνης αποκλειστικής οικονομικής εκμετάλλευσης της Ιαπωνίας, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Άμυνας στο Τόκιο.

Η εκτόξευση αυτή, ακολούθησε την απόφαση των ΗΠΑ, να προχωρήσουν την εγκατάσταση του εξελιγμένου αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στο έδαφος της Νότιας Κορέας.

Μόλις πριν λίγες μέρες η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, η οποία προσομοίωσε προληπτικά πλήγματα κατά λιμανιών και αεροδρομίων στη Νότια Κορέα, που χρησιμοποιούνται από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι εκτοξεύσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, με στόχο την εξομοίωση της έκρηξης των πυρηνικών κεφαλών που μετέφεραν οι πύραυλοι, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA.
                         

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης