Επίθεση αυτοκτονίας στο Μογκαντίσου - Τουλάχιστον εννιά νεκροί

Επίθεση αυτοκτονίας στο Μογκαντίσου - Τουλάχιστον εννιά νεκροί

Η επίθεση έλαβε χώρα στο αρχηγείο της Αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Σομαλίας - Το παγιδευμένο αυτοκίνητο άνοιξε τον δρόμο για μαχητές της οργάνωσης al-Shabaab που εισέβαλαν στο κτίριο

Επίθεση αυτοκτονίας στο Μογκαντίσου - Τουλάχιστον εννιά νεκροί
Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά έπεσε πάνω στην πύλη του αρχηγείο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών (CID), ανοίγοντας τον δρόμο για μαχητές που πραγματοποίησαν έφοδο στο κτίριο μετά από την έκρηξη του οχήματος.

Κλείσιμο


Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε σχεδόν αμέσως η τρομοκρατική ομάδα al-Shabaab, η οποία κάνει λόγο για «μάχη» στο εσωτερικό του αρχηγείου της αστυνομίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγές της τοπικής αστυνομίας, εννιά άτομα έχουν χάσει προς το παρόν τη ζωή τους κατά την επίθεση.



Υπενθυμίζεται ότι, λιγότερο από μία εβδομάδα νωρίτερα, η ισλαμιστική οργάνωση al-Shabaab είχε αναλάβει την ευθύνη για δύο ακόμη επιθέσεις αυτοκτονίας κοντά στον διεθνή αερολιμένα του Μογκαντίσου, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 13 άτομα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης