Γαλλία: Οι σφαγείς του ιερέα γελούσαν και μιλούσαν για... ειρήνη

Γαλλία: Οι σφαγείς του ιερέα γελούσαν και μιλούσαν για... ειρήνη

«Η ειρήνη είναι αυτό που αναζητούμε. Για όσο πέφτουν βόμβες στη Συρία, εμείς θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις. Και αυτά θα συμβαίνουν κάθε μέρα. Όταν σταματήσετε εσείς, θα σταματήσουμε και εμείς», είπε στη μία καλόγρια ο ένας εκ των δραστών

Γαλλία: Οι σφαγείς του ιερέα γελούσαν και μιλούσαν για... ειρήνη
Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη συμπεριφορά των δύο νεαρών που έσφαξαν τον Γάλλο ιερέα μέσα σε εκκλησία στη Νορμανδία, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά τις καταθέσεις των καλογριών που βρέθηκαν υπό καθεστώς ομηρίας και παρακολούθησαν λεπτό προς λεπτό τα τραγικά γεγονότα και το μαρτυρικό θάνατο του ιερέα.

Όπως έγινε γνωστό, ο ένας από τους δύο δολοφόνους γελούσε και έψελνε στίχους από το Κοράνι. Οι δύο καλόγριες που παρακολούθησαν από κοντά τη σφαγή του Γάλλου ιερέα Ζακ Χαμέλ, δήλωσαν πως οι δύο νεαροί άνδρες ήταν νευρικοί, γελούσαν συνεχώς και λειτουργούσαν σπασμωδικά. Όταν εκτέλεσαν τον άτυχο ιερέα, «τότε διέκρινα ένα χαμόγελο ικανοποίησης στο πρόσωπο του ενός και ηρέμησε», δήλωσε η μία από τις δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Τόσο ο Αμπντέλ Μαλίκ Πετιτγεάν, όσο και ο Αντέλ Κερμίς, και οι δύο σε ηλικία 19 ετών, ήταν συνδεδεμένοι με το Ισλαμικό Κράτος και έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών κατά την επιχείρηση απελευθέρωσης της ομηρίας. Οι δύο νεαροί άνδρες εισέβαλαν στο ναό του 17ου αιώνα και έθεσαν σε καθεστώς ομηρίας έναν ικανό αριθμό ανθρώπων, πριν δολοφονήσουν με άγριο τρόπο τον Γάλλο ιερέα και τραυματίστουν ένα ακόμη άτομο.
Κλείσιμο

Μία από τις καλόγριες κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία και να ακολουθήσει η επιχείρηση απελευθέρωσής τους, η οποία εντούτοις, δεν αρκούσε για να σωθεί ο άτυχος ιερέας. Ο ένας από τους δύο άνδρες άρχισε να μιλά για τις θρησκείες, ρωτώντας τη μία από τις δύο καλόγριες αν είναι φιλικά προσκείμενη στο Κοράνι. «Ναι, σέβομαι τη Βίβλο και ειδικότερα τα κομμάτια που αναφέρονται στην ειρήνη...», απάντησε η καλόγρια. Τότε ο ένας από τοςυ δύο νεαρούς αποκρίθηκε, λέγοντας πως «η ειρήνη είναι αυτό που αναζητούμε. Για όσο πέφτουν βόμβες στη Συρία, εμείς θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις. Και αυτά θα συμβαίνουν κάθε μέρα. Όταν σταματήσετε εσείς, θα σταματήσουμε και εμείς».

Συγκλονιστικός είναι ένας ακόμη διάλογος μεταξύ του ενός εκ των δύο δραστών και της μίας καλόγριας.
«Φοβάσαι να πεθάνεις;» τη ρώτησε.
«Γιατί;», ρώτησε η καλόγρια.
Τότε οι δράστες άρχισαν να μιλάνε για το Θεό. «Ο Ιησούς δεν μπορεί να είναι θεός και άνθρωπος. Εσείς είστε που κάνετε λάθος», είπε ο ένας από τους δύο νεαρούς.
«Ίσως...», απάντησε η αδελφή Ελένη.
Αργότερα είπε στους αστυνομικούς ότι «προετοίμαζα τον εαυτό μου να πεθάνω. Θα πρόσφερα τον εαυτό μου στο Θεό...».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης