Τουρκικός Τύπος: Εμπλεκόμενοι στο πραξικόπημα ομολόγησαν τη συμμετοχή του Γκιουλέν

Τουρκικός Τύπος: Εμπλεκόμενοι στο πραξικόπημα ομολόγησαν τη συμμετοχή του Γκιουλέν

Όπως αναφέρεται, στρατιώτες που έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα, δικαστές και πολίτες που το στήριξαν, δήλωσαν τη γνώση τους για τη συμμετοχή του Τούρκου ιεροκήρυκα

Τουρκικός Τύπος: Εμπλεκόμενοι στο πραξικόπημα ομολόγησαν τη συμμετοχή του Γκιουλέν
Εμπλεκόμενοι στο πραξικόπημα κατά της τουρκικής κυβέρνησης και του Ερντογάν φέρονται να ομολόγησαν την οργάνωσή του από τον Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο.

Σύμφωνα με τη Χουριέτ, ένας αριθμός εμπλεκομένων στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, παραδέχθηκαν ενώπιον των τουρκικών αρχών το ρόλο του Γκιουλέν, τον οποίο κατονόμασαν ευθύς εξ αρχής ως οργανωτή τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, όσο και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρεται σε μερίδα του Τύπου, στρατιώτες που έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα, δικαστές και πολίτες που το στήριξαν, δήλωσαν τη γνώση τους για τη συμμετοχή του Τούρκου ιεροκήρυκα, ο οποίος έχει αναζητήσει άσυλο στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.
Κλείσιμο

Ο Κεμάλ Ισικλί, ένας ειδικός πράκτορας, αναφέρθηκε στην πρώτη του γνωριμία με την οργάνωση Fethullahist Terrorist Organization  (FETO), το 1997. Ο τουρκικός Τύπος αναφέρεται και σε άλλους επιτελείς, οι οποίοι είχαν ενταχθεί στο «τρομοκρατικό δίκτυο» του Γκιουλέν, όπως χαρακτηριστικά γράφουν οι συντάκτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης