Συρία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από βομβαρδισμό μαιευτηρίου στο Ιντλίμπ

Συρία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από βομβαρδισμό μαιευτηρίου στο Ιντλίμπ

Έρευνες για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων - Άγνωστο ποιος εξαπέλυσε την επίθεση 

Συρία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από βομβαρδισμό μαιευτηρίου στο Ιντλίμπ
Ένα από τα μεγαλύτερα μαιευτήρια του Ιντλίμπ στη Συρία βομβαρδίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι από το ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Λίζι Ντέρντεν της βρετανικής εφημερίδας Independent που πρώτη έδωσε στη δημοσιότητα το περιστατικό, το κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Η εκπρόσωπος της οργάνωσης «Save the Children» που στηρίζει το νοσοκομείο ανέφερε στην εφημερίδα πως η είσοδος του κτιρίου έχει καταστραφεί πλήρως έπειτα από αεροπορική επιδρομή, η οποία δεν έχει γίνει γνωστό αν προήλθε από δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ ή από ρωσικά αεροσκάφη.

Κλείσιμο
Η οργάνωση σε επιστολή της διευκρίνισε πως στην κλινική «νοσηλεύονται 1.300 γυναίκες και γεννιούνται 300 παιδιά μηνιαίως», επισημαίνοντας πως πρόκειται για το μόνο μαιευτήριο στην βορειοδυτική περιοχή του Ιντλίμπ.

Η εκπρόσωπος της οργάνωσης, Καρολίν Άνινγκ, μιλώντας στον Independent εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μία από τις εγκαταστάσεις μας στη Συρία
», πρόσθεσε. 

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστήριξε ότι από την επιδρομή το κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, χωρίς να διευκρινίσει ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Επισημαίνεται πως το Ιντλίμπ βρίσκεται υπό τον έλεγχο ανταρτών, αλλά όπως τονίζει το δημοσίευμα υπήρχε μέχρι πρότινος ισχυρή παρουσία και της Αλ Κάιντα αλλά και του Μετώπου Αλ Νούσρα, που μετονομάστηκε σε Μέτωπο για την Απελευθέρωση του Σαμ, μετά το «διαζύγιο» από την Αλ Κάιντα. 







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης