Το μήνυμα του σφαγέα του ιερέα πριν το μακελειό: Παίρνεις ένα μαχαίρι, πας σε μια εκκλησία και σφαγιάζεις κόσμο!

Το μήνυμα του σφαγέα του ιερέα πριν το μακελειό: Παίρνεις ένα μαχαίρι, πας σε μια εκκλησία και σφαγιάζεις κόσμο!

Ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς είχε «ανεβάσει» ηχητικό μήνυμα στην εφαρμογή Τelegram προαναγγέλλοντας την αποτρόπαια πράξη του

Το μήνυμα του σφαγέα του ιερέα πριν το μακελειό: Παίρνεις ένα μαχαίρι, πας σε μια εκκλησία και σφαγιάζεις κόσμο!
Σοκ και έντονη ανησυχία στους Γάλλους πολίτες προκαλούν οι πληροφορίες που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το «φως» της δημοσιότητας και αφορούν στην αιματηρή επίθεση στην εκκλησιά στη Νορμανδία και στη δράση των νεαρών που έσφαξαν τον ιερέα.

Δύο ημέρες μετά τη σφαγή του 86χρονου ιερέα Ζακ Αμέλ σε εκκλησία της Ρουέν, γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι αρχές της χώρας γνώριζαν ότι επρόκειτο να γίνει μια τρομοκρατική επίθεση, ενώ την ίδια ώρα ένας Τούρκος αξιωματούχος αποκάλυψε πως η Τουρκία είχε ενημερώσει την Γαλλία όταν ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς επιχείρησε να ταξιδέψει στη χώρα και στη συνέχεια να μεταβεί στη Συρία.

Ωστόσο, ακόμη πιο ανησυχητική είναι η αποκάλυψη της γαλλικής εφημερίδας «L' Express» σύμφωνα με την οποία, ο δράστης της σφαγής είχε ανεβάσει ηχητικό μήνυμα στο λογαριασμό του στην εφαρμογή Telegram στο οποίο εξέφραζε την πρόθεσή του να σφαγιάσει «ανθρώπους μέσα σε εκκλησία»!

Κλείσιμο
«Παίρνεις ένα μαχαίρι, πας σε μια εκκλησία και σφαγιάζεις κόσμο. Κόβεις ένα-δυο κεφάλια και τελείωσε», φέρεται να ανέφερε στο μήνυμα ο 19χρονος, ενώ μεταξύ άλλων αποκάλυψε στους περισσότερους από 200 ακολούθους του στον ιστότοπο ότι στη φυλακή είχε γνωρίσει έναν ιμάμη ο οποίος του είχε δώσει ιδέες για μια τέτοιου είδους επίθεση.

«Κάτι μεγάλο ετοιμάζεται, θα σας ενημερώσω, κατεβάστε το και διαδώστε το», τόνιζε επίσης μια ημέρα πριν από το μακελειό στην εκκλησία, ενώ η αυθεντικότητα των μηνυμάτων που βρέθηκαν στην κατοχή του γαλλικού περιοδικού, φέρεται να επιβεβαιώνεται από Γάλλους αξιωματούχους.

Όλα αυτά ενώ έγινε γνωστό ότι και ο δεύτερος δράστης του φονικού, ο 19χρονος Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Πετιζάν, ήταν καταγεγραμμένος από τις γαλλικές υπηρεσίες Πληροφοριών για ριζοσπαστικοποίηση από τις 29 Ιουνίου!

Οι δυο τους πραγματοποίησαν την επίθεση στην εκκλησία, στην περιοχή Σεντ Ετιέν Ντι Ρουβρέ λίγο έξω από την Ρουέν, στη διάρκεια πρωινής λειτουργίας σφαγιάζοντας έναν ηλικιωμένο ιερέα και παίρνοντας ως ομήρους τρεις καλόγριες και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. 

Σε απάντηση της κριτικής που δέχεται, λοιπόν, έπειτα και από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια, το Ελιζέ ανακοίνωσε πως ο Γάλλος πρόεδρος δημιουργεί επισήμως μία Εθνοφρουρά, με βάση τις υπάρχουσες επιχειρησιακές δομές. 

Οι μέθοδοι κατάρτισης και η κατανομή των δυνάμεων προστασίας στο γαλλικό έδαφος θα καθοριστούν σε διαβούλευση με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη με την έναρξη του Συμβουλίου Άμυνας, τον Αύγουστο, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro. 

Για την ώρα, περισσότεροι από 23.500 αστυνομικοί, χωροφύλακες και στρατιώτες «χτενίζουν» την γαλλική επικράτεια για την ασφάλεια των πολιτών σε 56 προγραμματισμένες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι. 

Βίντεο με τους μακελάρηδες της Νορμανδίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης