Στάινμαϊερ: Οι εκκαθαρίσεις στην Τουρκία «ξεπερνούν κάθε μέτρο»

Στάινμαϊερ: Οι εκκαθαρίσεις στην Τουρκία «ξεπερνούν κάθε μέτρο»

Όταν 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και δικαστές απολύονται, χιλιάδες σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα κλείνουν και δεκάδες δημοσιογράφοι συλλαμβάνονται, χωρίς να μην έχει επιβεβαιωθεί καμία άμεση σύνδεση με το πραξικόπημα, δεν μπορούμε απλά να σιωπούμε» επέμεινε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

Στάινμαϊερ: Οι εκκαθαρίσεις στην Τουρκία «ξεπερνούν κάθε μέτρο»
Κριτική στην τακτική των εκκαθαρίσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος στην Τουρκία, άσκησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, δηλώνοντας πως οι κινήσεις που γίνονται «ξεπερνούν κάθε μέτρο», προσθέτοντας πως μπροστά σε αυτές τις επιχειρήσεις «δεν μπορούμε να σιωπούμε».

«Το πραξικόπημα ευτυχώς απέτυχε. Τώρα, οι αντιδράσεις ξεπερνούν κάθε μέτρο» υπογράμμισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Ruhr Nachrichten που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή κι αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύτηκαν.

«Όταν 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και δικαστές απολύονται, χιλιάδες σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα κλείνουν και δεκάδες δημοσιογράφοι συλλαμβάνονται, χωρίς να μην έχει επιβεβαιωθεί καμία άμεση σύνδεση με το πραξικόπημα, δεν μπορούμε απλά να σιωπούμε» επέμεινε ο Γερμανός υπουργός.

«Μοιάζει σαν σχεδόν—κι ενώ η
Κλείσιμο
Τουρκία απέφυγε να χαθεί στην άβυσσο—η χώρα να οδεύει προς μια σοβαρή εσωτερική κρίση» πρόσθεσε ο Στάινμαϊερ, ο οποίος επιπλέον θεωρεί ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα συνιστούσε «ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης