Βίντεο: Ο Πάπας Φραγκίσκος έπεσε την ώρα της λειτουργίας

Βίντεο: Ο Πάπας Φραγκίσκος έπεσε την ώρα της λειτουργίας

Ο ποντίφικας σωριάστηκε στο έδαφος ενώ κατέβαινε σκαλοπάτια - Πανικόβλητοι έτρεξαν να τον βοηθήσουν οι παρευρισκόμενοι 

Βίντεο: Ο Πάπας Φραγκίσκος έπεσε την ώρα της λειτουργίας
Αναστάτωση προκλήθηκε στην Τσεστόχοβα της Πολωνίας όταν ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος ταξίδεψε στη χώρα για την «Ημέρα των Νέων», σωριάστηκε στο έδαφος την ώρα που κατέβαινε σκαλοπάτια ενώ ξεκινούσε τη λειτουργία.

Στα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα καταγράφεται η αγωνία στο πρόσωπο των δεκάδων παρευρισκομένων που έτρεξαν να προσφέρουν βοήθεια στον 79χρονο προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο ποντίφικας που υποφέρει από ισχιαλγία, είχε πέσει και πάλι τον περασμένο Φεβρουάριο όταν ενθουσιώδης πιστός τον είχε τραβήξει από το χέρι ενώ βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στο Μεξικό.

Κλείσιμο
Σε αυτή την περίπτωση, πάντως, ο Πάπας Φραγκίσκος μάλλον παραπάτησε ενώ κατέβαινε τα σκαλοπάτια για να ξεκινήσει τη λειτουργία στην περίφημη «Μαύρη Παναγία».

Μετά την έγκαιρη παρέμβαση των παρευρισκομένων, ο επικεφαλής της Αγίας Έδρας σηκώθηκε όρθιος και συνέχισε να ευλογεί τους πιστούς.

Την περασμένη Τετάρτη και ενώ ταξίδευε προς την Πολωνία, ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο παπικό αεροσκάφος μίλησε για τη φονική επίθεση τζιχαντιστών σε εκκλησία στη Ρουέν της Γαλλίας.

Σε αντίθεση με όσα ανέφερε ο διεθνής Τύπος για «θρησκευτικό πόλεμο» ο Πάπας Φραγκίσκος επισήμανε πως πρόκειται για πόλεμο, αλλά για πραγματικό, όχι θρησκειών.

«Όταν μιλάω για πόλεμο, εννοώ πόλεμο στα σοβαρά, όχι πόλεμο θρησκειών. Δεν υπάρχει πόλεμος θρησκειών. Υπάρχει πόλεμος συμφερόντων, για τα χρήματα, για τους φυσικούς πόρους, για την κυριαρχία των λαών. Όλες οι θρησκείες θέλουμε την ειρήνη, το καταλάβατε;», είπε ενώ κατευθυνόταν στην Κρακοβία της Πολωνίας για την «Ημέρα των νέων».

Ο ποντίφικας πρόσθεσε σχετικά με τη σφαγή στη Νορμανδία ότι «πρέπει να πούμε αυτή την αλήθεια: Ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο γιατί έχει χάσει στον πόλεμο».

Την ίδια ώρα, έστειλε μήνυμα και στον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, λέγοντας: «Ευχαριστώ όλους όσους ανταποκρίθηκαν για τα συλλυπητήρια και τον πρόεδρο της Γαλλίας που ήθελε να επικοινωνήσει μαζί μου τηλεφωνικά, σαν αδελφός, τον ευχαριστώ».













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης