Ινδονησία: Το Σαββατοκύριακο θα εκτελεστούν 14 έμποροι ναρκωτικών

Ινδονησία: Το Σαββατοκύριακο θα εκτελεστούν 14 έμποροι ναρκωτικών

Ανάμεσά τους βρίσκονται τέσσερις ξένοι πολίτες – Εκκλήσεις από Ευρωπαϊκή Ένωση και ΟΗΕ για κατάργηση της θανατικής ποινής

Ινδονησία: Το Σαββατοκύριακο θα εκτελεστούν 14 έμποροι ναρκωτικών
Παγκόσμιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της κυβέρνησης στην Ινδονησία, αναφορικά με την εκτέλεση 14 εμπόρων ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων και τεσσάρων ξένων πολιτών. Όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας, οι εκτελέσεις θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο, σηματοδοτώντας μια νέα κλιμάκωση του «πολέμου κατά των ναρκωτικών» ο οποίος προκαλεί κατακραυγή σε διεθνές επίπεδο.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που πρόκειται να εκτελεστούν συμπεριλαμβάνονται υπήκοοι της Νιγηρίας, της Ζιμπάμπουε, του Πακιστάν και της Ινδίας, ανέφερε ο Χ. Μουχάμαντ Πρασέτιο μιλώντας σε δημοσιογράφους. Η είδηση για τις επικείμενες εκτελέσεις ώθησε τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιδράσουν έντονα.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένα στρατόπεδο που δεν συμφωνεί μαζί μας, όμως όπως κι αν έχει, αυτό δεν είναι ευχάριστο έργο, αλλά πρέπει να γίνει», πρόσθεσε ο Πρασέτιο, ο οποίος διευκρίνισε πως στάλθηκαν ειδοποιήσεις στις πρεσβείες των χωρών υπήκοοι των οποίων πρόκειται να θανατωθούν.
Ο γενικός εισαγγελέας δεν προσδιόρισε ποια ημέρα από τις δύο πρόκειται να 
Κλείσιμο
γίνουν οι εκτελέσεις.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέφρασε την έντονη ανησυχία του και κάλεσε τη Τζακάρτα να θέσει ξανά σε ισχύ το μορατόριο στην θανατική ποινή το οποίο τερματίστηκε το 2013. «Το βρίσκω βαθιά ενοχλητικό ότι η Ινδονησία έχει ήδη εκτελέσει 19 ανθρώπους από το 2013», γεγονός που σημαίνει ότι εκτελεί «τους περισσότερους στη νοτιοανατολική Ασία», τόνισε ο Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν.

Η ΕΕ κάλεσε επίσης την Ινδονησία να αναστείλει τις εκτελέσεις θανατοποινιτών. «Η θανατική ποινή είναι μια σκληρή και απάνθρωπη τιμωρία, η οποία δεν έχει αποτρεπτική ισχύ και αποτελεί μια απαράδεκτη άρνηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», ανέφερε μια εκπρόσωπος της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, της Φεντερίκας Μογκερίνι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης