Brexit και προσφυγικό στην ατζέντα της συνάντησης της Τερέζα Μέι με τον Ρέντζι

Brexit και προσφυγικό στην ατζέντα της συνάντησης της Τερέζα Μέι με τον Ρέντζι

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός επιχειρεί να αλλάξει το πλαίσιο, ζητώντας ένα νέο μοντέλο συμφωνίας

Brexit και προσφυγικό στην ατζέντα της συνάντησης της Τερέζα Μέι με τον Ρέντζι
Ειδικές συμφωνίες, μέσω των οποίων θα καταστεί λιγότερο επώδυνο το «διαζύγιο» της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιδιώκει να κλείσει η νέα πρωθυπουργός της Αγγλίας, Τερέζα Μέι, η οποία ταξίδεψε στην Ιταλία, στο πλαίσιο της περιοδείας της στις ευρωπαϊκές χώρες.

Η νέα «σιδηρά κυρία» της Βρετανίας, η οποία διαδέχθηκε τον Ντέιβιντ Κάμερον, συναντήθηκε με τον ομόλογό της στην Ιταλία, Ματέο Ρέντζι
, με τον οποίο συζήτησε τους όρους του Brexit, αλλά και το προσφυγικό, ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα και τις δύο ηγεσίες.

Κλείσιμο


Η Τερέζα Μέι δήλωσε πως θα πρέπει να βρεθεί ένα μοντέλο συνεργασίας μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο να είναι προς όφελος και των δύο, τονίζοντας πως δεν είναι απαραίτητο να υιοθετηθεί ένα από τα υπάρχοντα. Με άλλα λόγια, η Βρετανίδα πρωθυπουργός επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα και να εισάγει στο διάλογο ένα νέο μοντέλο, διαφορετικό από τα θεσπισμένα, επικαλούμενη τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης περίπτωσης, η οποία αποτελεί ένα πρωτοφανές γεγονός. Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και το μείζον ζήτημα της μετανάστευσης, καθώς τόσο η Ιταλία, όσο και η Βρετανία, καλούνται να σηκώσουν ένα μεγάλο βάρος.



Η Τερέζα Μέι έχει ήδη επισκεφθεί τις Γερμανία, Γαλλία και Ιρλανδία στην περιοδεία ανά την Ευρώπη με αντικείμενο το Brexit και την Πέμπτη (28/7) έχει προγραμματίσει να ταξιδέψει στη Σλοβακία και στην Πολωνία, όπου θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους της Ρόμπερτ Φίκο και Μπεάτα Σίντλο, αντίστοιχα. Η επίσκεψη της Βρετανίδας πρωθυπουργού στις δύο αυτές χώρες αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό crash test για την ίδια και τις σχέσεις της χώρας μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ, καθώς τόσο στη Σλοβακία, όσο και στην Πολωνία, διεξάγεται έντονος διάλογος για την ενότητα της Ένωσης στο μέλλον, ενώ και οι δύο περιλαμβάνονται στη λίστα με τις χώρες που αφαιρεί δικαιώματα η Βρετανία, στους πολίτες τους που επιθυμούν να ζήσουν και να εργαστούν επί αγγλικού εδάφους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης