Γαλλία: Οι επιθέσεις πλήττουν τα έσοδα, λέει η Air France-KLM

Γαλλία: Οι επιθέσεις πλήττουν τα έσοδα, λέει η Air France-KLM

Η Air France-KLM είπε ότι παρατηρεί επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά και ότι ανησυχεί για την ελκυστικότητα της Γαλλίας ως προορισμού, με τους επισκέπτες από την Κίνα και την Ιαπωνία να μην την επιλέγουν

Γαλλία: Οι επιθέσεις πλήττουν τα έσοδα, λέει η Air France-KLM
Για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι πρόσφατες επιθέσεις στη Γαλλία και η πολιτική αβεβαιότητα σε άλλες χώρες στα φετινά της έσοδα προειδοποίησε σήμερα η Air France-KLM, ανακοινώνοντας παράλληλα μείωση των πωλήσεων δεύτερου τριμήνου.

Τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου ανακοινώθηκαν μερικές ώρες μετά τη δολοφονία ιερέα από ισλαμιστές στη Γαλλία, σε μια ακόμα επίθεση στην Ευρώπη που έχει πλήξει τη ζήτηση για ταξίδια και έρχεται στον απόηχο της ψήφου της Βρετανίας υπέρ του Brexit.

Η Air France-KLM είπε ότι παρατηρεί επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά και ότι ανησυχεί για την ελκυστικότητα της Γαλλίας ως προορισμού, με τους επισκέπτες από την Κίνα και την Ιαπωνία να μην την επιλέγουν.

Κλείσιμο
«Βλέπουμε πίεση για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Πιερ-Φρανσουά Ριολασί σε δημοσιογράφους, λέγοντας ότι αναμένει τα έσοδα ανά μονάδα να μειωθούν αυτούς τους μήνες.

Ο γαλλοολλανδικός όμιλος βρίσκεται επίσης αντιμέτωπος με περισσότερες απεργίες καθώς τα δύο βασικά συνδικάτα του προσωπικού καμπίνας εξήγγειλαν κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από σήμερα.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα δεύτερου τριμήνου μειώθηκαν κατά 5,2% στα 6,22 δισεκ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) βελτιώθηκαν στα 728 εκατ. ευρώ από τα 557 εκατ. πέρυσι χάρη στο χαμηλότερο κόστος. Αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο έσοδα 6,27 δισεκ. ευρώ και κέρδη EBITDA 629 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης