Συρία: Θύμα ένα μωρό δύο ημερών μετά από νέους βομβαρδισμούς

Συρία: Θύμα ένα μωρό δύο ημερών μετά από νέους βομβαρδισμούς

Tο μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο βομβαρδίστηκε δύο φορές σε 12 ώρες

Συρία: Θύμα ένα μωρό δύο ημερών μετά από νέους βομβαρδισμούς
Ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας βομβάρδισε τέσσερα νοσοκομεία και μια τράπεζα αίματος στο Χαλέπι, σκοτώνοντας ένα μωρό μόλις δύο ημερών.

Οι βόμβες έπεσαν σε διάστημα 24 ωρών στο πλαίσιο μιας επιδρομής την περασμένη Κυριακή. Τα νοσοκομεία, τα οποία επλήγησαν, φρόντιζαν περισσότερους από 200.000 πολίτες. Μετά τους βομβαρδισμούς ένα μωρό δύο ημερών έχασε τη ζωή του, καθώς δεν είχε πρόσβαση σε οξυγόνο.

Ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ιατρών (IDA) έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο προβάλλεται ένα μωρό να μεταφέρεται σε ένα ασφαλές δωμάτιο στο παιδιατρικό νοσοκομείο. Στο βίντεο είναι εμφανές πως η σκόνη δεν έχει καταλαγιάσει ακόμα μετά από τους βομβαρδισμούς. Ο IDA αποκάλυψε, μάλιστα, πως το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο στην περιοχή χτυπήθηκε από βόμβες δύο φορές σε διάστημα 12 ωρών.
Κλείσιμο




 Ο επικεφαλής των νοσοκόμων στο ίδιο νοσοκομείο αποκάλυψε πως: «Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη. Το νοσοκομείο είναι πολύ χτυπημένο και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Από την πλευρά του ο παιδίατρος Dr. Naser εκ μέρους των IDA υποστήριξε πως: «Το συριακό καθεστώς συνειδητοποιεί πως το να σκοτώσεις έναν γιατρό συνεπάγεται με ήττα. Προσπαθεί να εξαλείψει και να καταστρέψει κάθε ιατρική υπηρεσία».

Οι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν λίγες μόλις ώρες πριν την ανακοίνωση της κυβέρνησης Άσαντ,η οποία υποστήριξε πως είναι διατεθειμένη να βρει μια λύση για τον πόλεμο στη Συρία.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης