«Oι Γερμανοί θα χάσουν τον ύπνο τους», απειλούσε ο «Ράμπο» του Άνσμπαχ

«Oι Γερμανοί θα χάσουν τον ύπνο τους», απειλούσε ο «Ράμπο» του Άνσμπαχ

Σημαντικές πληροφορίες βλέπουν το φως για το προφίλ του δράστη - Από τις έρευνες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή βρέθηκαν και οδηγίες για την κατασκευή βόμβας -  Στο δωμάτιό του εντοπίστηκαν επίσης μπιτόνι με ντίζελ, υδροχλωρικό οξύ, συγκολλητές βομβών, σύρματα, μπαταρία και πετραδάκια

«Oι Γερμανοί θα χάσουν τον ύπνο τους», απειλούσε ο «Ράμπο» του Άνσμπαχ
Η απειλή του 27χρονου Σύρου δράστη του Άνσμπαχ εναντίον των Γερμανών διατυπώθηκε σε βίντεο που εντοπίστηκε στο ένα από τα δύο κινητά του που εντόπισε η αστυνομία της Βαυαρίας στο σπίτι του νεαρού.  

Σε χτεσινή του συνέντευξη Τύπου, ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών (Χριστιανοκοινωνιστής) Γιόαχιμ Χέρμαν έδωσε σημαντικές πληροφορίες από τις μέχρι τώρα έρευνες των αστυνομικών αρχών για το προφίλ του δράστη.

Χτες, το πρωί, ομάδα ειδικών εισήλθε στο δωμάτιο του προσφυγικού καταλύματος που ζούσε- το οποίο βρισκόταν μόνο μερικά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης του Άνσμπαχ - και κατάσχεσε δύο κινητά τηλέφωνα με πολλές κάρτες SIM καθώς και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. 

Κλείσιμο
Στο ένα κινητό βρέθηκε μεταξύ άλλων και ένα βίντεο, όπου υπάρχει στα αραβικά σαφής απειλή για τρομοκρατική επίθεση εναντίον Γερμανών. Όπως υπογράμμισε ο Βαυαρός αξιωματούχος ο βομβιστής εξήγγειλε ότι έδρασε εξ ονόματος του Αλλάχ, ότι είναι αφοσιωμένος οπαδός του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους και ότι θέλει να εκδικηθεί τους Γερμανούς για τον θάνατο Μουσουλμάνων.

«Οι Γερμανοί θα χάσουν τον ύπνο τους», ανέφερε ο δράστης, μεταξύ άλλων, στο επίμαχο βίντεο. Από τις έρευνες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή βρέθηκαν και οδηγίες για την κατασκευή βόμβας. Στο δωμάτιό του εντοπίστηκαν επίσης μπιτόνι με ντίζελ, υδροχλωρικό οξύ, συγκολλητές βομβών, σύρματα, μπαταρία και πετραδάκια. 

Στη ερώτηση γιατί ο δράστης δεν απελάθηκε αφού είχε απορριφθεί η αίτηση χορήγησης ασύλου, ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι, η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων είχε εκδώσει διαταγή απέλασης, την οποία πήρε πίσω προφανώς λόγω των απειλών του δράστη ότι θα αυτοκτονούσε. Μόλις πριν από μία εβδομάδα η ίδια Υπηρεσία εξέδωσε νέα εντολή, η οποία θα έπρεπε να εκτελεσθεί τις επόμενες 30 ημέρες.

Η απέλαση θα γινόταν προς τη Βουλγαρία. Χτες, οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν κι έναν μεταφραστή, ο ρόλος του οποίου στην όλη υπόθεση είναι σκοτεινός.

Η πιο αιματηρή εβδομάδα της Βαυαρίας

Το κύμα βίας που έχει συγκλονίσει την τελευταία εβδομάδα τη Γερμανία, μία χώρα «φιλικά προσκείμενη» στους πρόσφυγες καθώς στο έδαφός της έχει φιλοξενήσει τους τελευταίους είκοσι μήνες τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το αν οι γερμανικές αρχές θα αναθεωρήσουν τα μέτρα ασφαλείας . 

Αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την χορήγηση ασύλου αλλά και το ποινικό δίκαιο και τα ζητήματα παραμονής στη Γερμανία ζήτησε πάντως σε ομοσπονδιακό επίπεδο ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας μετά την επίθεση στο Άνσμπαχ. "Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και κάτι ακόμη: Πρέπει όλοι να δεχτούν το νομικό σύστημα αυτής της χώρας. Αν κάποιος το παραβιάζει, θα πρέπει να καθίσταται σαφές σε χαμηλότερο επίπεδο από ό,τι έως τώρα ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα", δήλωσε ο Γιόαχιμ Χέρμαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το γεγονός μέσα σε μία εβδομάδα σημειώθηκαν τέσσερα περιστατικά δεν είναι  σύμπτωση.Για τους Γερμανούς ψυχολόγους  που μελέτησαν και τα τέσσερα αιματηρά περιστατικά βίας,  δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι σημειώθηκαν σε μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, μέσα σε επτά ημέρες , σημειώθηκαν τέσσερις επιθέσεις, όπως σπεύδουν να επισημάνουν Γερμανοί ψυχολόγοι στην γερμανική εφημερίδα "Bild" προσθέτοντας ότι ο μιμητισμός έδρασε καλά στις περιπτώσεις αυτές.


Μέσα σε μία εβδομάδα , τουλάχιστον δέκα άτομα έχασαν την ζωή τους και 60 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Βαυαρία. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για δύο από τις  συνολικά τέσσερις επιθέσεις . Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι,  στο κρατίδιο της Βαυαρίας, οι Χριστιανοκοινωνιστές , οι εταίροι της Μέρκελ στον μεγάλο συνασπισμό, έχουν τα ηνία... Οι Χριστιανοκοινωνιστές ,είχαν αντιδράσει έντονα στην πολιτική "ανοικτών συνόρων" της Μέρκελ υποστηρίζοντας μία σαφώς πιο σκληρή πολιτική σε ότι αφορά τους πρόσφυγες καθώς τους θεωρούν ξένα στοιχεία...  

  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης