Εχασε τη δουλειά του γιατί ανέβασε το βίντεο με τη δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς

Εχασε τη δουλειά του γιατί ανέβασε το βίντεο με τη δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς

Ο Christopher LeDay ανέβασε το βίντεο της δολοφονίας του Alton Sterling στην προσωπική του σελίδα στο Facebook στις 5 Ιουλίου

 Εχασε τη δουλειά του γιατί ανέβασε το βίντεο με τη δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς
Ο άνδρας ο οποίος ανέβασε το βίντεο της δολοφονίας ενός μαύρου άνδρα από αστυνομικούς στη Λουιζιάνα ισχυρίζεται πώς εξαιτίας της πράξης του αυτής έχασε τη δουλειά του.

Ο Christopher LeDay ανέβασε το βίντεο της δολοφονίας του Alton Sterling στην προσωπική του σελίδα στο Facebook στις 5 Ιουλίου. Ο ίδιος είπε ότι το βίντεο το ανέβασε και ο άνθρωπος που το βιντεοσκόπησε. 



Το βίντεο που μέσα από το λογαριασμό του έκανε το γύρω του Διαδικτύου σε όλες τις ΗΠΑ αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο πραγματικά σοκάρει. Μάλιστα ο Mr LeDay πιστεύει ακράδαντα ότι η εταιρεία Σεκιούριτι στην οποία εργαζόταν τον απέλυσε γιατί έδωσε το υλικό στο Ιντερνετ. 
Κλείσιμο




«Ηξερα ότι μπορούσα να γνωστοποιήσω το βίντεο και το έκανα γιατί ήθελα να δείξω τα ειδεχθή εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον των μαύρων. Πίστευα πως έκανα το σωστό και σε καμία περίπτωση δεν πίστευα ότι αυτό θα μου κοστίσει τη δουλειά μου», είπε ο άνδρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το θέμα.  

Ο LeDay έχει προσλάβει δικηγόρο και προσπαθεί να πάρει τη δουλειά του πίσω. «Τιμωρείται γιατί έκανε το σωστό», είπε η Tiffany Simmons και συνέχισε: «Τιμωρείται που είναι καλός Σαμαρείτης και έδειξε σε ολόκληρη την Αμερική πώς οι αστυνομικοί μεταχειρίζονται τους μαύρους και πώς πρέπει όλο αυτό να αλλάξει».

Σύμφωνα με τον LeDay, που είναι πατέρας τριών παδιών η αστυνομία τον σταμάτησε στις 6 Ιουλίου και τον κράτησε για κάποιες ώρες με την δικαιολογία ότι είχε κάνει κάποιες παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. 

Ο Alton Sterling πυροβολήθηκε στις αρχές του μήνα από αστυνομικούς της Λουιζιάνα. Στο βίντεο φαίνεται πως δυο αστυνομικοί τον έχουν ακινητοποιήσει και τον έχουν ρίξει στο έδαφος. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι άτυχος άνδρας είχε δεχθεί δύο σφαίρες, τη μια στο στήθος και την άλλη στην πλάτη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης