Νέο μακελειό στη Βαγδάτη: Τουλάχιστον 21 νεκροί μετά από επίθεση αυτοκτονίας

Νέο μακελειό στη Βαγδάτη: Τουλάχιστον 21 νεκροί μετά από επίθεση αυτοκτονίας

Η επίθεση έγινε κατά τις πρωινές ώρες αιχμής, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας ενεργοποίησε το γεμάτο με εκρηκτικά γιλέκο του - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη


Νέο μακελειό στη Βαγδάτη: Τουλάχιστον 21 νεκροί μετά από επίθεση αυτοκτονίας
Τουλάχιστον 21 είναι οι νεκροί και τουλάχιστον 20 οι τραυματίες από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έγινε σήμερα το πρωί σε προάστιο της Βαγδάτης.
 
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον τρεις είναι οι νεκροί και 35 οι τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση που έγινε σήμερα σε ιερό χώρο των σιϊτών μουσουλμάνων στα βόρεια της Βαγδάτης, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο αστυνομική πηγή, στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Η επίθεση έγινε κατά τις πρωινές ώρες αιχμής, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας ενεργοποίησε το γεμάτο με εκρηκτικά γιλέκο του, σε σημείο ελέγχου των αρχών κοντά στο προάστιο Καντμίγια. Από την έκρηξη έπαθε καταστροφές το κτίριο του σταθμού ελέγχου, αλλά και οχήματα που βρίσκονταν εκεί.

Κλείσιμο
Δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση αυτή μέχρι στιγμής. Ωστόσο, επιθέσεις αυτοκτονίας αυτού του τύπου, πραγματοποιεί συνήθως το Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη
 
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε σήμερα στη Βαγδάτη. Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας που φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά στόχευσε τις δυνάμεις ασφάλειας στο προάστιο Χαντιμίγια.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης