Τα παιδιά της Συρίας χρησιμοποιούν το Pokemon Go για να «σωθούν»

Τα παιδιά της Συρίας χρησιμοποιούν το Pokemon Go για να «σωθούν»

Την στιγμή που το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας, Pokemon go, έχει γίνει παγκόσμια «τρέλα», τα παιδιά στη Συρία δεν έχουν την πολυτέλεια να παίξουν, όμως, ζητούν απελπισμένα «κάποιος να τα βρει και να τα σώσει»

Τα παιδιά της Συρίας χρησιμοποιούν το Pokemon Go για να «σωθούν»
Είκοσι χρόνια πέρασαν από την γνωστή Pokemania και τώρα, το Pokemon Go, το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας, ήρθε για να αναστατώσει μικρούς και μεγάλους, που ψάχνουν τα παράξενα τερατάκια στα πιο απίθανα σημεία.



Κλείσιμο
Όμως, καθώς οι παίκτες του Pokemon Go ψάχνουν για να εντοπίσουν τα αλλόκοτα πλάσματα, κάποια δυστυχισμένα παιδιά σε πόλεις της Συρίας ελπίζουν το δημοφιλές παιχνίδι να γίνει η αφορμή για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος γι' αυτά.



Πρόσφατα, στο Facebook και στο Twitter, αναρτήθηκαν φωτογραφίες με παιδιά από την Συρία που κρατούν φωτογραφίες με Pokemon και την λεζάντα: «Είμαι εδώ, έλα σώσε με». Οι επίμαχες φωτογραφίες αναγράφουν πού βρίσκεται το κάθε παιδί και αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από τις Επαναστατικές Δυνάμεις της Συρίας, που μάχονται ενάντια στο καθεστώς του προέδρου Άσαντ.

Τα παιδιά στη Συρία είναι τα μεγάλα θύματα του εμφυλίου πολέμου, που μαστίζει την χώρα από το 2011 και πολλά από αυτά έχουν χάσει τους γονείς τους ή ζουν σε περιοχές που απειλούνται με πείνα.



Οι συγκινητικές φωτογραφίες έχουν στόχο να ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινότητα για την τύχη αυτών των παιδιών, μέσω του δημοφιλούς παιχνιδιού, που έχει κατακτήσει τον κόσμο.

Εκπρόσωπος των Επαναστατικών Δυνάμεων της Συρίας δήλωσε στην βρετανική ιστοσελίδα Independent: «Με την ευρεία εξάπλωση του παιχνιδιού Pokemon Go, αποφασίσαμε να δώσουμε στην δημοσιότητα αυτές τις φωτογραφίες για να τονίσουμε τα δεινά του συριακού λαού από τους βομβαρδισμούς που γίνονται με εντολή του προέδρου Άσαντ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης