Πέντε ημέρες μετά το πραξικόπημα, ο Ερντογάν επέστρεψε στην Άγκυρα...

Πέντε ημέρες μετά το πραξικόπημα, ο Ερντογάν επέστρεψε στην Άγκυρα...

...και συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο και Συμβούλιο Ασφαλείας - Αναμένονται οι προαναγγελθείσες «σημαντικές αποφάσεις»

Πέντε ημέρες μετά το πραξικόπημα, ο Ερντογάν επέστρεψε στην Άγκυρα...
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
θα προεδρεύσει σήμερα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και του Υπουργικού Συμβουλίου που θα συνεδριάσουν στην Άγκυρα, όπου επέστρεψε χθες το βράδυ για πρώτη φορά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα
Κλείσιμο
.

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη ότι μια «σημαντική απόφαση» θα ανακοινωθεί μετά το Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά δεν είχε διευκρινίσει περαιτέρω.

Αυτές οι δύο συνεδριάσεις γίνονται την ώρα που το κύμα εκκαθαρίσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα αποκτάει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις προκαλώντας ανησυχίες στη Δύση.

Το Συμβούλιο Ανωτάτης Εκπαίδευσης (YOK) απαγόρευσε μέχρι νεοτέρας όλες τις αποστολές των πανεπιστημιακών στο εξωτερικό, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, πέντε ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Το YOK ζήτησε επίσης να εξετασθεί η κατάσταση των πανεπιστημιακών που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο εξωτερικό και να κληθούν να επιστρέψουν στην Τουρκία το συντομότερο δυνατόν, εκτός εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, σύμφωνα με το Anadolu.

Ο Ερντογάν, ο οποίος βρισκόταν στην Μαρμαρίδα, στη νοτιοδυτική Τουρκία, την ώρα που γινόταν η απόπειρα πραξικοπήματος την Παρασκευή το βράδυ, επέστρεψε εσπευσμένως στην Κωνσταντινούπολη όπου και βρισκόταν έκτοτε.

Ένας Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο AFP ότι ο πρόεδρος έφτασε στην Άγκυρα χθες το βράδυ, όπου δέχθηκε, για πρώτη φορά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα έναν ξένο ηγέτη για μια διμερή συνάντηση, τον Γεωργιανό πρωθυπουργό Γκιόργκι Κβιρικασβίλι.

Η συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας της οποίας θα προεδρεύσει ο Ερντογάν προγραμματιζόταν να αρχίσει στο προεδρικό μέγαρο στις 12:00 ώρα Ελλάδος.

Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να προεδρεύσει της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που θα γίνει επίσης στο προεδρικό μέγαρο, η περιοχή γύρω από το οποίο είχε βομβαρδιστεί κατά την απόπειρα πραξικοπήματος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης