Βόρεια Κορέα: Με εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων απάντησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην «πρόκληση» των ΗΠΑ

Βόρεια Κορέα: Με εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων απάντησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην «πρόκληση» των ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα απείλησε στις 11 Ιουλίου να αναλάβει "φυσική δράση" αν αναπτυχθεί η αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα THAAD στο έδαφος της Νότιας Κορέας, σε μια κίνηση που η Σεούλ κρίνει ότι έχει ζωτική σημασία για την εθνική της ασφάλεια

Βόρεια Κορέα: Με εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων απάντησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην «πρόκληση» των ΗΠΑ
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα τρεις βαλλιστικούς πυραύλους προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός, λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα μετά την απειλή που εξαπέλυσε η Πιονγκγιάνγκ για την ανάληψη "φυσικής δράσης" αν αναπτυχθεί ένα αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα στο έδαφος της Νότιας Κορέας.

Οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από την πόλη Χουάνγκτζου, στο δυτικό τμήμα της Βόρειας Κορέας, διένυσαν απόσταση μεταξύ των 500 και των 600 χιλιομέτρων προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας, διευκρινίζει το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων σε ανακοίνωσή του. Η εκτόξευσή τους από την πόλη αυτή στο δυτικό τμήμα της Βόρειας Κορέας δείχνει ότι η Πιονγκγιάνγκ είχε την βεβαιότητα ότι δεν θα συντριβούν στο έδαφός της.

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών δυνάμεων, το βεληνεκές των πυραύλων αυτών, οι οποίοι έδειχναν ότι είναι Scud, αρκεί για να πλήξουν όλη την επικράτεια της Νότιας Κορέας.

Κλείσιμο
Στην ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων σημειώνει ότι παρακολουθεί προσεκτικά τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας.

Αντιδρώντας στην νέα αυτή δοκιμή πυραύλων από την Βόρεια Κορέα σε παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα εκφράσουν την ανησυχία τους για το θέμα αυτό ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών.

"Έχουμε την πρόθεση να εκφράσουμε την ανησυχία μας ενώπιον του ΟΗΕ για να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητα σε διεθνές επίπεδο ώστε να αποδοθούν ευθύνες (στη Βόρεια Κορέα) για τις προκλήσεις της", δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Γκάρι Ρος, μετά τη δοκιμή των τριών βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα απείλησε στις 11 Ιουλίου να αναλάβει "φυσική δράση" αν αναπτυχθεί η αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα THAAD στο έδαφος της Νότιας Κορέας, σε μια κίνηση που η Σεούλ κρίνει ότι έχει ζωτική σημασία για την εθνική της ασφάλεια.

Η Ουάσινγκτον και η Σεούλ είχαν ανακοινώσει τρεις ημέρες νωρίτερα ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας, μετά τον πολλαπλασιασμό των απειλών από την Πιονγκγιάνγκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης