Μνημείο οργής για τον μακελάρη της Νίκαιας: Αφήνουν σκουπίδια στο σημείο που σκοτώθηκε

Μνημείο οργής για τον μακελάρη της Νίκαιας: Αφήνουν σκουπίδια στο σημείο που σκοτώθηκε

Πολίτες πετούν αποτσίγαρα και αφήνουν θυμωμένα μηνύματα εκεί που έπεσε από πυρά αστυνομικών ο 31χρονος 

Μνημείο οργής για τον μακελάρη της Νίκαιας: Αφήνουν σκουπίδια στο σημείο που σκοτώθηκε
Τη στιγμή που εκατοντάδες πολιτών πλημμύρισαν την Promenade des Anglais για να εναποθέσουν λουλούδια και λούτρινα αρκουδάκια ως φόρο τιμής στους 84 νεκρούς που άφησε πίσω του ο 31χρονος Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ, ένα… μνημείο οργής έχει στηθεί στο όνομα του μακελάρη της Νίκαιας.

Οργισμένοι οι Γάλλοι συγκεντρώνουν πέτρες, σκουπίδια, αποτσίγαρα και σημειώματα με λέξεις όπως «δολοφόνος» και «δειλός» στο σημείο που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών ο 31χρονος Μπουλέλ.
Κλείσιμο

Μία ηλικιωμένη γυναίκα με το όνομα Σεσιλιά φέρεται να έδωσε την ιδέα του «μνημείου», μία πρωτοβουλία που ακολούθησαν δεκάδες αφήνοντας το δικό τους μήνυμα οργής. 

Όλα αυτά, ενώ στην περίφημη λεωφόρο της Νίκαιας συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες ανθρώπων τηρώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Ανάμεσα σε αυτούς βρισκόταν και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος από ορισμένους γιουχαΐστηκε εξαιτίας της αποτυχίας της γαλλικής κυβέρνησης να προστατεύσει τους πολίτες της χώρας. 

Ο ίδιος ο Βαλς πριν τη διεξαγωγή του Euro2016 είχε προειδοποιήσει ότι και άλλοι αθώοι άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους, έπειτα από την επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Μάλιστα, είχε ανακοινώσει πως οι αστυνομικές αρχές και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας είχαν αποτρέψει τουλάχιστον 15 επιθέσεις από το 2013, εντούτοις πρωτοφανής ήταν η έλλειψη ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας στη Νίκαια την ώρα που ο οδηγός του φορτηγού είχε καταφέρει να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό ισχυριζόμενος πως στο όχημά του μετέφερε παγωτά!

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας του Παρισιού δήλωσε ότι σύμφωνα με τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκε ότι ο Μπουλέλ δεν ήταν πιστός μουσουλμάνος, κατανάλωνε αλκοόλ, αλλά και χοιρινό, έκανε χρήση ναρκωτικών και είχε «άγρια σεξουαλική ζωή», ενώ λίγες μόλις ημέρες πριν το μακελειό είχε αφήσει να μεγαλώσουν τα γένια του για «θρησκευτικούς λόγους». 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης