«Κροκοδείλια τα δάκρυα του Ερντογάν;», διερωτώνται τα διεθνή ΜΜΕ

«Κροκοδείλια τα δάκρυα του Ερντογάν;», διερωτώνται τα διεθνή ΜΜΕ

Πληθαίνουν τα ξένα δημοσιεύματα που «δείχνουν» τον Τούρκο πρόεδρο ως ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος

«Κροκοδείλια τα δάκρυα του Ερντογάν;», διερωτώνται τα διεθνή ΜΜΕ
«Ήταν άραγε κροκοδείλια τα δάκρυα του Ερντογάν;», διερωτάται ο βρετανικός Τύπος αναφορικά με τα πραγματικά συναισθήματα του Σουλτάνου του Βοσπόρου για τα άτομα που θυσιάστηκαν την 15η Ιουλίου.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα ξένα δημοσιεύματα που τον «δείχνουν» ως ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος. Ο Τούρκος πρόεδρος την γλίτωσε παρά τρίχα, γράφουν γερμανικές εφημερίδες, σχολιάζοντας επίσης τις πληροφορίες ότι μαχητικά άνοιξαν πυρ κατά του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε.

 

Κλείσιμο
Daily Mail: «Κροκοδείλια τα δάκρυα του Ερντογάν;»
«Κροκοδείλια τα δάκρυα του Ερντογάν;», διερωτάται άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα δάκρυα που κυλούσαν στο πρόσωπο του Σουλτάνου του Βοσπόρου δεν είναι αληθινά.

Ο Τούρκος πρόεδρος ενισχύθηκε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και για πολιτικές του φιλοδοξίες θα έκανε τα πάντα για να τις υλοποιήσει. 

   
DW: «Πολύ απλοϊκές» οι αιτιάσεις Ερντογάν για τον Γκιουλέν
Για την απόπειρα πραξικοπήματος μιλάει στην Deutsche Welle o πολιτικός επιστήμονας, ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής, Μίχαελ Λίντερς. 

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για τους πρωταγωνιστές και τα κίνητρα των πραξικοπηματιών. Το βέβαιο είναι πως μόνο ένα τμήμα του στρατού προσπάθησε να κάνει το πραξικόπημα. Ωστόσο, λεπτομέρειες δεν είναι γνωστές. Οι αιτιάσεις του Τούρκου Προέδρου, ότι πίσω από το πραξικόπημα κρύβεται ο Ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει εξόριστος στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ εδώ και 17 χρόνια, είναι πολύ απλοϊκές και δεν θεωρώ  πως το συγκεκριμένο κίνημα διαθέτει την δύναμη μόνο του να κάνει ένα πραξικόπημα. Πιθανό κίνητρο να είναι η δυσαρέσκεια μέρους του στρατού και μέρους του κόσμου για την πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν», τονίζει.

Bild: Ο Ερντογάν την γλίτωσε παρά τρίχα
Μαχητικά στόχευαν το αεροσκάφος του Ερντογάν, γράφει την ίδια ώρα η γερμανική εφημερίδα «Bild» επισημαίνοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος την γλίτωσε παρά τρίχα. 

Οι πραξικοπηματίες πιλότοι δυο μαχητικών F16 στόχευαν το αεροσκάφος του Ερντογάν, ωστόσο, ο πρόεδρος τςη Τουρκίας συνέχισε την πτήση του, σύμφωνα με το Reuters, γράφει η «Bild».

O Τούρκος ηγέτης επέστρεφε στην Κωνσταντινούπολη από τις διακοπές του κοντά στο θέρετρο στον Μαρμαρά, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος την Παρασκευή το βράδυ από ομάδα στρατιωτικών. Η ίδια εφημερίδα δίνει επίσης πληροφορίες και για το ξενοδοχείο όπου διέμενε στη Μαρμαρίδα της νότιας Τουρκίας ο Ερντογάν το οποίο βομβαρδίστηκε μία ώρα μετά την αναχώρησή του από ελικόπτερο των πραξικοπηματιών.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, διέμενε στο τετράστερο ξενοδοχείο του Ιτσμελέρ, «Grand Yazici Club Turban», χωρητικότητας 459 δωματίων και VIP bungalows με τιμή πόρτας 250 ευρώ την βραδιά, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα. 

Το δημοσίευμα της Bild



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης