Μπόρις Τζόνσον: Φεύγουμε από την ΕΕ, όχι από την Ευρώπη

Μπόρις Τζόνσον: Φεύγουμε από την ΕΕ, όχι από την Ευρώπη

Δήλωσε πως το μήνυμα που θα στείλει στους συνάδελφους τους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είναι πως θα σεβαστεί τη κρίση του Βρετανικού λαού για έξοδο από την Ευρωζώνη, συμπληρώνοντας πως  «αυτό δεν σημαίνει πως θα φύγουμε από την Ευρώπη ή θα απωλέσουμε τον ηγετικό μας ρόλο»

Μπόρις Τζόνσον: Φεύγουμε από την ΕΕ, όχι από την Ευρώπη
Τη πεποίθησή του πως η Μεγάλη Βρετανία δεν θα απολέσει τον «ηγετικό ρόλο της στην Ευρώπη» εξέφρασε ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. Προσερχόμενος στη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως το μήνυμα που θα στείλει στους συνάδελφους τους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είναι πως θα σεβαστεί τη κρίση του Βρετανικού λαού για έξοδο από την Ευρωζώνη, συμπληρώνοντας πως  «αυτό δεν σημαίνει πως θα φύγουμε από την Ευρώπη ή θα απωλέσουμε τον ηγετικό μας ρόλο».

Σημαντικό είναι επίσης πως την Σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ευρώπης θα παρακολουθήσει και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόν Κέρυ.

Για το θέμα της τρομοκρατίας και της Τουρκίας συζήτησε ο Βρετανός ΥΠΕΞ κατά το χθεσινό δείπνο των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ στο πλαίσιο της σημερινής Συνόδου, ο οποίος τελικά δείπνησε μόνος του με την Φεντερίκα Μορκγκερίνι λόγω αλλεπάλληλων ακυρώσεων από τους άλλους ΥΠΕΞ. Αναφερόμενος στα δύο φλέγοντα θέματα τέλος ο νέος Βρετανός ΥΠΕΞ δήλωσε τα εξής:

Κλείσιμο
«Εάν εξετάσουμε τα τραγικά συμβάντα στη Νίκαια, και την Τουρκία θα δούμε πως υπάρχει ανάγκη να δουλέψουμε από κοινού. Η Νίκαια σημαίνει πως πρέπει να συνεργαστούμε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η Τουρκία έχουμε ένα αποτυχημένο πραξικόπημα στη Τουρκία, συνεπώς χρειαζόμαστε μετριοπάθεια από όλες τις πλευρές».

Από τη πλευρά της η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φεντερίκα Μοργκερίνι έδωσε αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκική κυβέρνηση να μην προχωρήσει με την συνταγματική αναθεώρηση που θα επιτρέψει την επιβολή βίας μετά το πραξικόποιμα.

«Είμασταν οι πρώτοι κατά τη διάρκεια της τραγικής νύχτας που τονίσαμε την ανάγκη προστασίας του νόμιμου κράτους δικαίου στην Τουρκία», είπε προσερχόμενη στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης