Δείτε τα τελευταία sms που έστειλε ο Μπουλέλ προτού αιματοκυλίσει τη Νίκαια

Δείτε τα τελευταία sms που έστειλε ο Μπουλέλ προτού αιματοκυλίσει τη Νίκαια

Ένα από αυτά εστάλη σε έναν πιθανό συνεργό του, που βρίσκεται στα χέρια των αρχών - Λίγες ώρες νωρίτερα είχε μιλήσει με τον αδερφό του και δήλωσε «ευτυχισμένος» και «ισορροπημένος»

Δείτε τα τελευταία sms που έστειλε ο Μπουλέλ προτού αιματοκυλίσει τη Νίκαια
Τις τελευταίες λεπτομέρειες για το μακελειό που επρόκειτο να βυθίσει τη Γαλλία στο πένθος φαίνεται πως διευθετούσε ο Μοχάμεντ Λαχουαϊέτζ Μπουλέλ με τα τελευταία γραπτά μηνύματα που έστειλε σε συνεργούς του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, o τζιχαντιστής που χτύπησε τη Ημέρα τη Βαστίλλης έστειλε μία σειρά γραπτών μηνυμάτων, λίγα μόλις λεπτά προτού ξεκινήσει την «διαδρομή του θανάτου» στη Νίκαια, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 85 άτομα. Τα μηνύματα αυτά βρέθηκαν στο κινητό του και το περιεχόμενό τους αποκαλύφθηκε σήμερα από γαλλικά τηλεοπτικά κανάλια.

Σε ένα από αυτά, ο τζιχαντιστής δολοφόνος έγραφε: «
Φέρε περισσότερα όπλα. Σε 5' στον C.».
Κλείσιμο
Νωρίτερα, ο Μπουλέλ είχε στείλει το εξής μήνυμα: «Όλα εντάξει. Έχω τον εξοπλισμό».
 

Το BMF TV, που αποκάλυψε τις πληροφορίες για τα μηνύματα, επισημαίνει ότι οι αρχές δεν έχουν ακόμα προσδιορίσει το ακριβές νόημά τους, όπως και ότι αγνοούν ποιος κρύβεται πίσω από το αρχικό γράμμα C. Πάντως, απ' ό,τι φαίνεται, ο δράστης ζητούσε από τους συνεργούς του περισσότερα όπλα για να καταφέρει να σκοτώσει περισσότερα άτομα στην επίθεσή του.



Και τα δύο sms εσταλησαν λίγες στιγμές προτού ο Γαλλοτυνήσιος ξεκινήσει την πορεία θανάτου που έσπειρε τον θάνατο στη Νίκαια και ήταν αποθηκευμένα στο κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στο φορτηγό του, μαζί με την άδεια οδήγησης του δράστη και την κάρτα ανάληψης μετρητών του. Ένα από αυτά, δε, εστάλη στις 22.27 (τοπική ώρα) το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, σε έναν άνδρα ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί κατά τη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν το μακελειό.

Επίσης, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, μερικές ώρες πριν υλοποιήσει το φονικό του σχέδιο, ο 31χρονος δράστης είχε στείλε στον 20χρονο αδερφό του μια χαμογελαστή selfie και του είχε μιλήσει στο τηλέφωνο. «Μου είπε ότι ήταν ευτυχισμένος και ότι όλα στη ζωή του πήγαιναν καλά. Αργότερα, μάθαμε τι συνέβη στη Νίκαια και αρχίσαμε να του στέλνουμε μηνύματα, ρωτώντας τον αν είναι καλά. Προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του μέχρι τις 2.00 το πρωί», ανέφερε ο αδερφός του, Τζαμπέρ, ο οποίος απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία με το όπλο του.



Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Μπουλέλ είχε ζητήσει το «βαρύτερο δυνατό όχημα» όταν είχε πάει να νοικιάσει το φορτηγό των 19 τόννων με το οποίο υλοποίησε το δολοφονικό του σχέδιο. Επίσης είχε περάσει δύο μέρες οδηγώντας πάνω-κάτω στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, προσπαθώντας να προσδιορίσει πώς θα μπορούσε να παρασύρει τα περισσότερα άτομα και να αφαιρέσει τις περισσότερες ζωές τη μοιραία νύχτα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης