Ο Πούτιν τηλεφώνησε στον Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Ο Πούτιν τηλεφώνησε στον Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Τι συζήτησαν οι δύο άντρες για τους Ρώσους τουρίστες που κάνουν διακοπές στην Τουρκία - Πότε θα συναντηθούν από κοντά

Ο Πούτιν τηλεφώνησε στον Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τους πολίτες που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των πραξικοπηματιών και των οπαδών του ισχυρού άντρα της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, ο Πούτιν τόνισε στον Ερντογάν ότι δεν θα πρέπει να λάβουν χώρα αντισυνταγματικές πράξεις βίας ενώ εξέφρασε την επιθυμία για αποκατάσταση της σταθερότητας στην Τουρκία και υποστήριξε ότι ελπίζει πως η Τουρκία θα είναι σε θέση να διασφαλίσει την ασφάλεια των Ρώσων τουριστών που βρίσκονται για διακοπές στην γειτονική χώρα.



Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους Ρώσους τουρίστες και οι δύο άντρες συμφώνησαν να συναντηθούν από κοντά κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον.
Κλείσιμο

Οι σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας ήταν τεταμένες για οκτώ μήνες, μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία το περασμένο έτος. Μόλις στις 30 Ιουνίου ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέτρεψε με διάταγμα στους Ρώσους τουρίστες να ταξιδεύουν στην γειτονική χώρα, αίροντας το εμπάργκο που επέβαλε στον τομέα του τουρισμού στην Τουρκία.

Στις 7 Ιουλίου προσγειώθηκαν στην χώρα οι πρώτοι Ρώσοι τουρίστες, αλλά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής, σε συνδυασμό με τις συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις θα μπορούσε να επέλθει ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα από το ήδη υπάρχον στον τουρισμό της Τουρκίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης