Επαναφορά της θανατικής ποινής για τους πραξικοπηματίες θέλει το κόμμα του Ερντογαν

Επαναφορά της θανατικής ποινής για τους πραξικοπηματίες θέλει το κόμμα του Ερντογαν

«Κανείς δεν μπορεί να παίξει παιχνίδια στην πλάτη αυτής της χώρας και να ξεγελάσει τους Τούρκους πολίτες», ξεκαθάρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός 

Επαναφορά της θανατικής ποινής για τους πραξικοπηματίες θέλει το κόμμα του Ερντογαν
Την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους πρωταίτιους του πραξικοπήματος μελετά η τουρκική κυβέρνηση στο πλαίσιο του αυστηρού μηνύματος του κ. Ταγίπ Ερντογαν που προανήγγειλε ότι «οι προδότες θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Daily Sabah Μεχμέτ Σολμάζ, ο Τούρκος υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα συζητήσει την επιστροφή της θανατικής ποινής για τους πρωταγωνιστές του πραξικοπήματος.

Να σημειωθεί οτι εντός της ημέρας θα συνεδριάσει εκτάκτως η τουρκική Βουλή και θα τοποθετηθεί το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της γειτονικής χώρας.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα αυστηρό ήταν το μήνυμα και του Τούρκου πρωθυπουργού. 

«Ήταν ένα κύκλωμα που έδειξε τα δόντια του. Αλλά το όνομα της Τουρκίας είναι πολύ σημαντικό. Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε, να τακτοποιήσουμε την τρομοκρατική οργάνωση που προσπάθησε να ολοκληρώσει ένα πραξικόπημα. Γιατί επιχειρήθηκε ένα πραξικόπημα, αλλά ήμασταν δυνατοί απέναντι σε όσους το οργάνωσαν. Θα μείνουμε δυνατοί απέναντί τους. Εφεξής η 15η Ιουλίου θα είναι μια γιορτή. Πολλοί έντιμοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το αποτυχημένο πραξικόπημα. Η σκέψη μου πάει τώρα σε αυτά τα θύματα, στις οικογένειές τους...», τόνισε ο  Μπιναλί Γιλντιρίμ. 

Ο τούρκος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «κανείς μα κανείς δεν μπορεί να παίξει παιχνίδια στην πλάτη αυτής της χώρας και να ξεγελάσει τους Τούρκους πολίτες».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης