Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ: Ο μακελάρης είχε καταδικαστεί για... επιθετική οδήγηση!

Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ: Ο μακελάρης είχε καταδικαστεί για... επιθετική οδήγηση!

Όλα όσα γνωρίζουμε για τον δράστη της πολύνεκρης επίθεσης - Πατέρας τριών παιδιών - «Μοναχικός, σιωπηλός κι ωραίος» σύμφωνα με τους γείτονές του - Οι πρώτες φωτογραφίες από το σπίτι του - Δεν είχε «φάκελο» στην Τυνησία

Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ: Ο μακελάρης είχε καταδικαστεί για... επιθετική οδήγηση!
Μέσω Facebook αναζητούν οι αρχές φωτογραφίες και φίλους του δράστη που αιματοκύλησε τη Νίκαια και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πατέρας τριών παιδιών, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια ζούσε μόνος του. 

Ο 31χρονος Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ, όπως λέγεται ότι είναι το όνομα του μακελάρη, καταγόταν από την πόλη Μσακέν της Τυνησίας, δέκα χιλιόμετρα νότια της Σους, στα βορειοανατολικά της αφρικανικής χώρας. Είχε επισκεφθεί τη γενέτειρά του πριν από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τυνησιακές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι αρχές της Τυνησίας δεν γνώριζαν αν είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.

Αυτό που αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα μετά τη φονική διαδρομή της νταλίκας χθες το βράδυ στη Νίκαια, είναι ότι ο άνθρωπος που βρισκόταν στο τιμόνι της, ο Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ, είχε καταδικαστεί μόλις μία φορά στο παρελθόν: και αυτή για επιθετική οδήγηση!

Κλείσιμο
Ενώ είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε αρκετά περιστατικά τσακωμών, απασχολώντας τις Αρχές, ο Μπουλέλ, κάτοικος της Νίκαιας, γεννηθείς στην Τυνησία, δεν βρισκόταν στη λίστα παρακολούθησης των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών ως ύποπτος.

Καταδικάστηκε για πρώτη φορά φέτος τον Μάρτιο, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης, Ζαν-Ζακ Ουρβοά. «Υπήρξε ένας διαπληκτισμός μεταξύ του ίδιου και ενός άλλου οδηγού και εκσφενδόνισε μια ξύλινη παλέτα ενάντια στον άνδρα» δήλωσε ο Ουρβοά στους δημοσιογράφους.

Καθώς ήταν η πρώτη του καταδίκη, η ποινή που επιβλήθηκε στον Μπουλέλ ήταν με αναστολή και έπρεπε να επικοινωνεί με την αστυνομία μία φορά την εβδομάδα, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας. 



«Μοναχικός, σιωπηλός κι ωραίος»


Με τα λόγια αυτά οι γείτονες σκιαγραφούν τον Γάλλοτυνήσιο δράστη που αιματοκύλησε τη Νίκαια. Ο δράστης ήταν ενοικιαστής διαμερίσματος σε τετραώροφο κτιρίο.

"Ήταν ένας μοναχικός τύπος, που δεν μίλαγε πολύ. Χρησιμοποιούσε το ποδήλατό του για τις μετακινήσεις του" αναφέρουν μαρτυρίες ανθρώπων που τον γώριζαν. "Στην αυλή του σπιτιού συνήθως ήταν παρκαρισμένο ένα βαν και το ποδήλατό του. Φορούσε συχνά σορτς", σύμφωνα με τον Σεμπαστιάν, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro".

Η οικογένειά του, που έμενε πάνω από το διαμέρισμα του δράστη υποστηρίζει ότι ο νεαρός άνδρας ποτέ δεν είχε ανταποδώσει τον χαιρετισμό. Ο Ανάν, ιδιοκτήτης ισόγειου διαμερίσματος στο κτίριο όπου διέμενε ο δράστης, δήλωσε ότι "ο γείτονας ήταν ένας όμορφος άνδρας που κοίταζε πάρα πολύ τις κόρες του. Επιπλέον, δεν φαινόταν για βαθιά θρησκευόμενο άτομο".



Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης ζούσε μόνος του.


Γείτονες του δράστη υποστηρίζουν ότι, είχε νοικιάσει το διαμέρισμα τα τελευταία δύο χρόνια και δεν είχε ποτέ καμία επαφή μαζί τους. "Δεν είχε φίλους, ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος", υποστηρίζει η Γιασμίν, προσθέτοντας πως ήταν ένας άνθρωπος σχεδόν καταθλιπτικός. Το διαμέρισμά του έβλεπε σε αυλή, όπου σ' ένα σχοινί ήταν κρεμασμένη μία πετσέτα.

Σύμφωνα, δε, με πηγές από τις τυνησιακές υπηρεσίες ασφάλειας, ο νεκρός άνδρας καταγόταν από την τυνησιακή πόλη Μσάκεν και, εξ όσων γνωρίζουν, δεν είχε ριζοσπαστικές ισλαμιστικές απόψεις.

Επίσης, δεν ήταν γνωστός στις τυνησιακές αρχές, γεγονοε που σημαίνει ότι, εν αντιθέσει με τη Γαλλία, όπου ήταν σεσημασμένος για μικροαδικήματα, στη χώρα του δεν είχε «φάκελο».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ήταν παντρεμένος με τρία παιδιά. Αν και δεν είναι γνωστή η τελευταία του κατοικία στην Τυνησία, εντούτοις η τελευταία του επίσκεψη στη γενέτειρά του καταγράφεται πριν από τέσσερα χρόνια.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης