Νίκαια: Σεσημασμένος ο οδηγός του φονικού φορτηγού

Νίκαια: Σεσημασμένος ο οδηγός του φονικού φορτηγού

Ήταν γνωστός στις αρχές για μικρο-αδικήματα - Βρέθηκαν έγγραφα ταυτότητας στο φορτηγό - Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας δεν τον παρακολουθούσε ως ύποπτο

Νίκαια: Σεσημασμένος ο οδηγός του φονικού φορτηγού
Παγκόσμιο σοκ από την πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση στην Νίκαια, στην επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης, που είχε ως αποτέλεσμα 84 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι από 150 να τραυματιστούν. 

Η ροή των πληροφοριών από πηγές της κυβέρνησης και της αστυνομίας, για τις λεπτομέρειες της αιματηρής επίθεσης είναι συνεχόμενη. 

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο δράστης- οδηγός του οχήματος, o οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία ενός δελτίου ταυτότητας που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο, ήταν Γάλλος, κάτοικος της Νίκαιας, τυνησιακής καταγωγής και ηλικίας 31 ετών.
 
Μάλιστα ήταν γνωστός στη γαλλική αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς ωστόσο, να έχει εντοπιστεί ή να είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες. 

Όπως όλα δείχνουν ο δράστης, ενώ παρέσυρε με το φορτηγό δεκάδες ανθρώπους, παράλληλα πυροβολούσε εναντίον των πολιτών πριν τον σκοτώσουν οι αστυνομικοί. 
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, εκτός από τον οδηγό υπάρχει και συνεργός, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές. 

«Πρόκειται για μία επίθεση, που δεν την είχε σχεδιάσει μόνος του ο μακελάρης, αλλά είχε και συνεργούς», όπως δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο "RTL", o Κριστιάν Εστροζί, δήμαρχος της Νίκαιας.  

«Yπάρχει μία αλυσίδα συνεργών», τόνισε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι, από την έρευνα που έχουν ξεκινήσει, οι αρχές μελετούν εξονυχιστικά το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις συνολικά 1.200 κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στη Νίκαια. «Από τις κάμερες, θα μάθουμε πληροφορίες για το σχέδιο του μακελάρη», υποστήριξε.


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης