Για σεξουαλική παρένοχληση είχε κατηγορηθεί ο δολοφόνος των αστυνομικων

Για σεξουαλική παρένοχληση είχε κατηγορηθεί ο δολοφόνος των αστυνομικων

Τον Μάικα Τζόνσον κατήγγειλε γυναίκα στρατιώτης στο Αφγανιστάν - Ακολουθούσε γκρουπ στο Facebook για τη «μαύρη υπεροχή»

Για σεξουαλική παρένοχληση είχε κατηγορηθεί ο δολοφόνος των αστυνομικων
Λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Ντάλας νέα στοιχεία προκύπτουν για τον ελεύθερο σκοπευτή, τον 25χρονο Μάικα Ξαβιέ Τζόνσον, ο οποίος εκτέλεσε πέντε αστυνομικούς ως «απάντηση» στους θανάτους δύο μαύρων πολιτών από λευκούς αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, λοιπόν, ο Τζόνσον λίγους μήνες αφότου βρισκόταν στο Αφγανιστάν υπηρετώντας για τον αμερικανικό στρατό, υποχρεώθηκε να επιστρέψει στις ΗΠΑ έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Αναλυτικότερα, ο νεαρός κατηγορήθηκε από γυναίκα συνάδελφό του ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά, με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση της επιστροφής του στις ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Το θύμα, μάλιστα, είχε ζητήσει ο Τζόνσον να παρακολουθηθεί από ψυχίατρο, ενώ είχε αιτηθεί ασφαλιστικών μέτρων για την ίδια και την οικογένειά της.

Βέβαια, μπορεί ο στρατός να είχε αποφασίσει να διωχθεί ο άνδρας από το σώμα με «όχι τιμητική αποστράτευση», εντούτοις ο Τζόνσον τελικά αποστρατεύτηκε μήνες αργότερα και, μάλιστα, «τιμητική αποστράτευση».

Την ίδια ώρα, αμερικανικά δημοσιεύματα εστιάζουν στις προτιμήσεις του Τζόνσον όπως προκύπτουν από το λογαριασμό του στο Facebook.

Ανάμεσα στα γκρουπ που «παρακολουθούσε» ο 25χρονος συγκαταλέγονται και ομάδες για την «μαύρη υπεροχή» όπως το Νέο Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων, το οποίο έχει ιδρυθεί στο Ντάλας, και η Ένωση Άμυνας Αφροαμερικανών.





Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία δύο μαύρων πολιτών σε Λουιζιάνα και Μινεσότα, μέλος του γκρουπ της Ένωσης Άμυνας Αφροαμερικανών ανήρτησε μήνυμα στο Facebook καλώντας σε εξέγερση.

«Το γουρούνι πυροβόλησε και σκότωσε τον Αλτον Στέρλινγκ στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα! Εσείς και εγώ γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και δεν εννοούμε τις πορείες κάνοντας θόρυβο, ή τη συμμετοχή σε συγκεντρώσεις. Πρέπει να "κινητοποιήσουμε τους στρατιώτες!". Ήρθε η ώρα να επισκεφθούμε τη Λουιζιάνα και να οργανώσουμε ένα μπάρμπεκιου», έγραψε ο Μαουρισέλμ-Λέι Μιλέρ, ο οποίος λέγεται ότι είναι ένας εκ των ηγετών της οργάνωσης. 

Ανάμεσα στις σελίδες του Facebook, τις οποίες επισκεπτόταν ο Τζόνσον συγκαταλέγεται και εκείνη του «Έθνους του Ισλάμ», το Κόμμα Απελευθέρωσης των Μαύρων Ιππέων, καθώς και προφίλ για την ιστορία των Αφροαμερικανών.

Παράλληλα, στις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο προφίλ του καταγράφεται και μία με υψωμένη τη γροθιά με λεζάντα «Μαύρη δύναμη» και μία ακόμα με την παναφρικανική σημαία.



Στο μεταξύ, έπειτα από αστυνομικές έρευνες εντοπίστηκαν υλικά για την κατασκευή βόμβας, αλεξίσφαιρα γιλέκα, όπλα, πυρομαχικά και ένα ημερολόγιο με τακτικές μάχης. 

Ο διοικητής της αστυνομίας του Ντάλας, Ντέιβιντ Μπράουν, τόνισε πως ο δράστης δήλωσε στους αστυνομικούς που διαπραγματεύονταν μαζί του πριν τελικά τον θανατώσουν με τη χρήση ρομπότ-βόμβας, ότι ενεργούσε μόνος και ότι δε συμμετείχε σε καμία οργάνωση.

«Ο ύποπτος είπε ότι ήταν αναστατωμένος με τους λευκούς και ότι ήθελε να σκοτώσει λευκούς ανθρώπους, ειδικά λευκούς αστυνομικούς», πρόσθεσε ο Μπράουν.

Ακτιβιστές του κινήματος Black Lives Matter καταδίκασαν τις ενέργειές του, ενώ όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα δεν είναι ακόμα σαφές αν ο Τζόνσον εμπλεκόταν με κάποιο τρόπο την ομάδα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μαύρων. 

Όλα αυτά, ενώ άνθρωποι του περιβάλλοντός του περιγράφουν χαρούμενο, αξιαγάπητο και τονίζουν πως δεν ήταν πολιτικοποιημένος. 

Μετά το θάνατό του, μέλος της οικογένειάς του έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Συνεχίζω να λέω στον εαυτό μου ότι δεν είναι αλήθεια... τα μάτια μου πονάνε από το κλάμα. Γιατί αυτόν; Γιατί βρισκόταν στο κέντρο;».
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης