Γερμανία: Το κόμμα Die Linke κατηγορεί το ΝΑΤΟ για παιχνίδια πολέμου με τη Ρωσία

Γερμανία: Το κόμμα Die Linke κατηγορεί το ΝΑΤΟ για παιχνίδια πολέμου με τη Ρωσία

«Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά την έναρξη του καταστροφικού πολέμου, λαμβάνουν χώρα πολεμοχαρείς στρατιωτικές ασκήσεις με γερμανική συμμετοχή πολύ κοντά στα ρωσικά σύνορα», δήλωσε η Σάρα Βάγκενκνεχτ

Γερμανία: Το κόμμα Die Linke κατηγορεί το ΝΑΤΟ για παιχνίδια πολέμου με τη Ρωσία
Για σοβαρό κίνδυνο στρατιωτικής κλιμάκωσης με τη Ρωσία λόγω των κινήσεων του ΝΑΤΟ επί ευρωπαϊκού εδάφους, έκανε λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του γερμανικού κόμματος Die Linke, στην ομιλία της στη γερμανική Βουλή, με αντικείμενο συζήτησης την προσεχή σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη Βαρσοβία.

«Οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς των χωρών μελών του
ΝΑΤΟ είναι 13 φορές μεγαλύτερες από εκείνες τη Ρωσίας. Είναι παραφροσύνη να θέλει κανείς να εγγυηθεί την ασφάλεια της Ευρώπης με αυτόν τον τρόπο», τόνισε χαρακτηριστικά η Σάρα Βάγκενκνεχτ. 

Η Γερμανίδα βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη με τη συμμετοχή της στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας. «Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά την έναρξη του καταστροφικού πολέμου, λαμβάνουν χώρα πολεμοχαρείς στρατιωτικές ασκήσεις με γερμανική συμμετοχή πολύ κοντά στα ρωσικά σύνορα», δήλωσε η αριστερή πολιτικός και ζήτησε να αντικατασταθεί η «κυριαρχούμενη από τις ΗΠΑ» Συμμαχία, από ένα συλλογικό σύστημα ασφαλείας στο οποίο να συμμετέχει και η Ρωσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης