Έτοιμη να «φάει» τον Γιούνκερ η Μέρκελ λόγω Brexit

Έτοιμη να «φάει» τον Γιούνκερ η Μέρκελ λόγω Brexit

Αλλά θα ασχοληθεί μαζί του το 2017 υποστηρίζει Γερμανός υπουργός

Έτοιμη να «φάει» τον Γιούνκερ η Μέρκελ λόγω Brexit
Έξαλλη είναι η Άνγκελα Μέρκελ
με τον επικεφαλής της Κομισιόν,
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως αποκαλύπτει Γερμανός υπουργός σε βρετανική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι η Γερμανία καγκελάριος  θα ασχοληθεί με το θέμα της απομάκρυνσής του το 2017.  

Κλείσιμο
Η Γερμανίδα καγκελάριος θεωρεί ότι ο Γιούνκερ φέρει σε μεγάλο βαθμό την ευθύνη για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και για το λόγο αυτό θέλει να τον «ξηλώσει» από το αξίωμά του.

Όπως αποκαλύπτει Γερμανός υπουργός στην βρετανική εφημερίδα "Sunday Times" ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εξελίσσεται σε «μέρος του προβλήματος», όπως πιστεύει η Άνγκελα Μέρκελ στον απόηχο της νίκης του
Brexit στη Βρετανία. 

To επίμαχο δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί επειδή φέρεται να επικροτεί την Βρετανία για τη νίκη του Brexit.
 
«Ο Γιούνκερ εκμεταλλεύεται τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ευρωπαική οικογένεια για να ασκήσει πιέσεις με σκοπό την περαιτέρω ευρωπαϊκή σύγκλιση/ ενσωμάτωση. Για το λόγο αυτό, η Ανγκελα Μέρκελ πιστεύει πως ο Γιούνκερ έχει εξελιχθεί σε "μέρος του προβλήματος» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
 
«Ο Γιούνκερ ξανά και ξανά ενήργησε εναντίον του κοινού συμφέροντος, και η αντίδρασή του στο βρετανικό δημοψήφισμα ήταν επιζήμια», δηλώνει επίσης στους "Sunday Times" Γερμανός υπουργός υπό καθεστώς ανωνυμίας προσθέτοντας ότι, αν και δεν είναι ώρα για θεσμικές αντιπαραθέσεις, η πίεση για να παραιτηθεί ο Γιούνκερ θα γίνει μεγαλύτερη και η Μέρκελ θα πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το θέμα το επόμενο έτος.

Επιπλέον, η στάση του Γιούνκερ σε θέματα ανεξαρτησίας της Βορείου Ιρλανδίας και της Σκωτίας όπως και η συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζεον, στις Βρυξέλλες, έχει εκληφθεί ως «πρόκληση άνευ λόγου».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος έχει βρεθεί κατά καιρούς στη δίνη επικριτικών σχολίων για την αδυναμία του στο αλκοόλ, είναι αυτή τη στιγμή στο στόχαστρο της γερμανικής κυβέρνησης.

«Το Βερολίνο είναι έξω φρενών με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ καθώς οι συνεχείς εκκλήσεις του για περισσότερη Ευρώπη έχουν οδηγήσει πολλά κράτη, όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχία, να βρεθούν στο κατώφλι του Βrexit», αναφέρει ο Γερμανός υπουργός.  

Ακόμη και πριν αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαικής Επιτροπής ενάντια στην επιθυμία του Ντέιβιντ Κάμερον είχαν εκφραστεί έντονες ανησυχίες σχετικά με την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ που κάνει ο Γιούνκερ - όπως ότι για πρωινό έχει το κονιάκ - οι οποίες στις συνέχεια απορρίφθηκαν ως καμπάνια δυσφήμισης σε βάρος του, υπενθυμίζει το σχετικό βρετανικό δημοσίευμα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης