Αυστραλία: «Μάχη στήθος με στήθος» δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Αυστραλία: «Μάχη στήθος με στήθος» δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Μια έρευνα του Sky News προβλέπει νίκη του Μάλκομ Τέρνμπουλ, καθώς 62% των ψηφοφόρων δήλωσαν πως πιστεύουν ότι θα κερδίσει

Αυστραλία: «Μάχη στήθος με στήθος» δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις
Οι πρώτες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην έξοδο των εκλογικών τμημάτων για τις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται στην Αυστραλία δείχνουν μια μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στον συντηρητικό Μάλκομ Τέρνμπουλ και τον Εργατικό αντίπαλό του Μπιλ Σόρτεν.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Channel Nine σε 25 περιφέρειες στις οποίες δεν θεωρείται ότι πλειοψηφεί η μια ή η άλλη παράταξη, ο απερχόμενος συντηρητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού και το στρατόπεδο των Εργατικων συγκεντρώνουν από 50% των ψήφων.

Η έρευνα αυτή προβλέπει επίσης ότι οι Εργατικοί μπορεί να κερδίσουν οκτώ ή εννέα ένδρες στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου, κάτι που δεν θα ήταν πάντως αρκετό για να τους δώσει την απαραίτητη πλειοψηφία των 76 εδρών στις 150.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, ο συνασπισμός με επικεφαλής το Φιλελεύθερο Κόμμα του Τέρνμπουλ χάνει 3,4% των ψήφων σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2013.
Κλείσιμο
Το Channel Nine αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο καμιά παράταξη να μην συγκεντρώσει καθαρή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, καθώς ενδέχεται να αυξηθούν οι έδρες που καταλαμβάνουν βουλευτές που είναι ανεξάρτητοι ή προέρχονται από μικρά κόμματα.

Μια έρευνα του Sky News προβλέπει νίκη του Μάλκομ Τέρνμπουλ, καθώς 62% των ψηφοφόρων δήλωσαν πως πιστεύουν ότι θα κερδίσει. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον Σόρτεν είναι 19%.
Οι δημοσκοπήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν πριν από τη λήξη της ψηφοφορίας.

Περίπου 15,6 εκατ. ψηφοφόροι ψηφίζουν για να εκλέξουν 150 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και 76 γερουσιαστές.

Τα περισσότερα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στις 11:00 (ώρα Ελλάδας). Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν δύο ώρες αργότερα.

Η ψήφος είναι υποχρεωτική στην Αυστραλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης