Εκπομπή του BBC κορόιδεψε τη σεξουαλική ζωή της βασίλισσας και... βρήκε τον μπελά της

Εκπομπή του BBC κορόιδεψε τη σεξουαλική ζωή της βασίλισσας και... βρήκε τον μπελά της

Η ραδιοφωνική εκπομπή μεταδόθηκε από το BBC Radio 4 την ημέρα των 90ων γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ

Εκπομπή του BBC κορόιδεψε τη σεξουαλική ζωή της βασίλισσας και... βρήκε τον μπελά της
Ως «σοβαρή παραβίαση» των κατευθυντήριων οδηγιών που διέπουν τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις της British Broadcasting Corporation χαρακτηρίστηκε η απόπειρα ορισμένων παραγωγών του σταθμού BBC Radio 4 να αστειευτούν με την σεξουαλική ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ (ή μάλλον με την... ανυπαρξία της).

Η ραδιοφωνική εκπομπή κωμικού χαρακτήρα που υπέπεσε στο σοβαρό παράπτωμα και έλαβε γι' αυτόν τον λόγο την αυστηρή επίπληξη του εποπτικού συμβουλίου του BBC (BBC Trust) έχει τίτλο Don’t Make Me Laugh και μεταδόθηκε την ημέρα των 90ων γενεθλίων της Βασίλισσας, κάτι που θεωρήθηκε ιδιαίτερα «άκομψο» από τους ακροατές του σταθμού.

Το πάνελ των παραγωγών, το οποίο περιλάμβανε τον παρουσιαστή  David Baddiel και τον Άγγλο κωμικό Russell Kane, συζήτησε κατά τη διάρκεια της εκπομπής διάφορα θέματα που αφορούν στη βασίλισσα, κάνοντας αστεία για την προσωπική της ζωή και υπονοώντας με μάλλον σκωπτικό ύφος ότι το... κρεβάτι της Ελισάβετ έχει να «δει» δράση εδώ και δεκαετίες. «Η βασίλισσα πρέπει να έχει κάνει σεξ τουλάχιστον τέσσερις φορές στη ζωή της», ήταν μία από τις φράσεις που ακούστηκαν στην εκπομπή, με αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωσή της να καλέσουν τουλάχιστον 100 ακροατές για να κάνουν παράπονα.

Κλείσιμο
Τα 90 της χρόνια έκλεισε σήμερα η Βασίλισσα των Βρετανών 



Με σημερινή του ανακοίνωση, το BBC Trust υπογράμμισε ότι τα εν λόγω αστεία ήταν «αδιάκριτα, υποτιμητικά και προσβλητικά» για το πρόσωπο της βασίλισσας, συμπληρώνοντας ότι αποτελούν σοβαρή παραβίαση των κατευθυντήριων οδηγιών που διέπουν τις ραδιοφωνικές, τηλεοπτικές και διαδικτυακές μεταδόσεις του BBC.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός BBC Radio 4 έσπευσε να απαντήσει στην ανακοίνωση, μέσω του εκπροσώπου του, με ιδιαίτερα απολογητικό ύφος. «Παρόλο που ο σταθμός μας εξασφαλίζει την ελεύθερη έκφραση διαφόρων "φωνών" με αποτέλεσμα να θεωρείται συχνά τολμηρός, θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη για τη συγκεκριμένη εκπομπή. Δεν είχαμε ποτέ πρόθεση να μεταδοθεί την ημέρα των γενεθλίων της Βασίλισσας και λυπούμαστε τόσο για τη χρονική συγκυρία όσο και το προσβλητικό περιεχόμενό της», ανέφερε ο εκπρόσωπος του σταθμού στην εφημερίδα Independent.

Η Ελισάβετ σε νεανική ηλικία


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης