Βίντεο σοκ: Ο τρομοκράτης ψάχνει να βρει τα επόμενα θύματά του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Βίντεο σοκ: Ο τρομοκράτης ψάχνει να βρει τα επόμενα θύματά του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος - Ο ένοπλος ρίχνει το Καλάνσικοφ στο έδαφος όταν διαπιστώνει πως η αίθουσα είναι κενή

Βίντεο σοκ: Ο τρομοκράτης ψάχνει να βρει τα επόμενα θύματά του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ
Ντυμένος στα μαύρα και κρατώντας ένα Καλάσνικοφ αναζητά με μανία τα θύματά του. Ψάχνει σε αίθουσα του Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης για ταξιδιώτες κραδαίνοντας το όπλο του. Όταν αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει κανένας στο χώρο στον οποίο μπορεί να εκτονώσει τη δολοφονική μανία του ρίχνει στο δάπεδο το φονικό όπλο και στη συνέχεια αποχωρεί…

Το τρομοκρατικό αμόκ ενός από τους εκτελεστές του τουρκικού αεροδρομίου καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα του αερολιμένα και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ιταλικής εφημερίδας Il Giornale.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο αποτυπώνεται ο πανικός των ταξιδιωτών που τρέχουν για να σωθούν όταν αντιλαμβάνονται ότι ακούγονται πυροβολισμοί.

Κλείσιμο
Ο δολοφόνος έπειτα από λίγο διακρίνεται να πλησιάζει εκεί που λίγη ώρα πριν βρίσκονταν άνθρωποι έτοιμοι να ταξιδέψουν.



Όταν, όμως, συνειδητοποιεί ότι η αίθουσα είναι άδεια και δεν μπορεί τελικά να σκοτώσει κανέναν, θυμώνει και ρίχνει το όπλο του το δάπεδο σε μία στιγμή που η τραγικότητα «μπλέκεται» με τη γελοιότητα. Για την… απροσεξία του τρομοκράτη, αναλυτές εκτιμούν ότι ενδέχεται να ευθύνεται η χρήση ουσιών που λέγεται ότι κάνουν οι τζιχαντιστές πριν θέσουν σε εφαρμογή τα φονικά τους σχέδια.

Την ίδια ώρα, και ενώ 44 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 240 έχουν τραυματιστεί, οι τουρκικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό υπόπτων τρομοκρατίας.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 13 ύποπτοι στο πλαίσιο παράλληλης επιχείρησης στην Κωνσταντινούπολη, ενώ καμία ακόμα τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το μακελειό.

Βέβαια, λίγη ώρα μετά το «χτύπημα» η τουρκική κυβέρνηση έσπευσε να «δείξει» το Ισλαμικό Κράτος, ενδεχόμενο στο οποίο συμφωνούν και ο επικεφαλής της CIA, αλλά και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Είναι γρίφος. Οι τουρκικές αρχές θα εξετάσουν τις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα και θα ακούσουν και τις καταθέσεις των μαρτύρων», δήλωσε ένας Τούρκος αξιωματούχος, τη στιγμή που όπως έγινε γνωστό οι καμικάζι αυτοκτονίας του Ατατούρκ είχαν καταγωγή από τη Ρωσία, το Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν.



Παράλληλα, η εφημερίδα Karsi επικαλούμενη αστυνομικές πηγές ανέφερε πως οι τρεις βομβιστές ήταν μέλη μίας επταμελούς ομάδας που εισήλθε στην Τουρκία στις 25 Μαΐου.

Ανάμεσα σε αυτούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak συγκαταλέγεται και ο Τσετσένος Αχμέτ Τσατάγιεφ, ο οποίος λέγεται πως σχεδίασε τη φονική επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.



Ο Τσατάγιεφ πριν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος το 2013, φέρεται να είχε εργαστεί για τον ισλαμιστή ηγέτη αυτονομιστικού κινήματος του Βόρειου Καυκάσου, Ντόκου Ουμάροφ.

Ρώσος αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο RIA Novosti δήλωσε ότι ο Τσατάγιεφ βρισκόταν στη λίστα καταζητούμενων για τρομοκρατία των ρωσικών αρχών από το 2008.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης